SOS! Külföldön dolgozó férj esetén itthon jár a GYES? A családi pótlékot kaphatom Németországból?
Férjem kapott egy állásajánlatot, de csak akkor fogadja el, ha jár a német családi pótlék is mellé, mert enélkül túl kevés lenne a fizetése. (persze még mindig több, mint itthon.) Szóval sürgősen dönteni kéne.
Persze akkor az itthoni családi pótlékot le kell mondani. De most olvastam itt olyat, hogy ilyen esetben lehet, hogy a GYES sem járna nekem itthon.(egy kérdező írta, hogy kötekedik vele a MÁK) Pedig még egy évig GYES-en kéne maradnom.
Valakinek van ilyen téren tapasztalata?
Köszi. a GYEs-t mindenképpen itthonról igényelném, még 1 évig jár, 2 éves a kisebbik gyerek.
Erről a "8 hetes kindergeldről" még nem hallottam. Ha a férjem német cégnél dolgozik, ott fizet adót és nem csak 8 hétig. Akkor nem értem ez miért lenne probléma. És utána 8 hét elteltével megint meg kell igényelni? Mert a gyerek az nem szűnik meg. És mi egy percig sem fogunk Németországban élni, csak talán nyáron pár hetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!