Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor fizetik ki az anyasági...

Mikor fizetik ki az anyasági támogatást és a tgyást ha szept.28-án szültem? A családi pótlékot mindig utólag utalják?

Figyelt kérdés
2011. nov. 10. 13:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én október 11-én szültem és már régen megkaptam mindkettőt.

Az anyaságit 1 hétre miután beadtam a papírokat, a családit meg rendesen nov. 1 utáni első munkanap utalták, nem is tudom az hányadika volt.

Rendben volt minden a papírjaiddal? Személyesen adtad be a MÁK-hoz?

2011. nov. 10. 13:36
 2/12 A kérdező kommentje:
igen, személyesen voltam bent. okt. 17-én utaltak 78525,- de nem tudom ez milyen pénz. semmilyen papírt nem kaptam csak azt hogy megszünik a gyesem. de semmi mást. 2011.11.03-án meg kaptam 26600 családit. ez most a nov. vagy az okt. családi?
2011. nov. 10. 13:42
 3/12 anonim ***** válasza:

A családit mindig utólag kapod.

Amit utaltak, az valószínű a tgyás volt. Nézd meg ki utalta, ha oep, vagy munkáltató, akkor tgyás, ha MÁK akkor családi pótlék.

2011. nov. 10. 15:10
 4/12 A kérdező kommentje:
A 78 ezres pénz a magy. kincstártól kaptam. akkor az micsoda?
2011. nov. 10. 20:47
 5/12 anonim ***** válasza:

Bocs, igaz ez lemaradt.

Az anyaságit is a MÁK utalja. AMit kaptál az valószínű csp és az anyasági.

2011. nov. 10. 21:08
 6/12 A kérdező kommentje:

köszi szépen. a tgyást és a gyest is utólag utalják? a mai napig nem kaptam semmit a leírtakon kívül.

kiváncsi leszek mikor fogják és egyáltalán mikor küldik ki a leveleket a juttatásokról. tipikus magyarország.

2011. nov. 11. 09:20
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen, mindent utólag utalnak. Én mindenről később kaptam meg a papírt, mint magát a pénzt, de sebaj:)
2011. nov. 11. 18:56
 8/12 A kérdező kommentje:

Akkor lényegében az okt. 17-én kapott 78.525,- az az anyasági és a családi pótlék a szept. hónap végére(28-29-30-ra).Mivel a pici szept 28-án született.

Amit meg szept. elején utaltak családit és gyest egyben (35000,-) az még az aug. hónapra vonatkozik?

Nov 03-án kapott családi az október hónapra vonatkozik.

Itt valami hibádzik. Szeptember hónapra kivétel az utolsó 3 nap arra nem kaptam családit?

Lényegében akkor szeptember hónap 3 napjára és október hónapra még nem kaptam meg a tgyást?

Na ezen igazodjak ki  se pénz se papír. Faca.

2011. nov. 12. 19:49
 9/12 anonim ***** válasza:

A családi pótlék mindig egész hónapra jár, vagyis mindkét gyerek után jár neked szeptemberben.

A MÁK-tól kapott összeg pont egy gyerek utáni családi (szeptemberre), plusz az anyasági (64150).

A szeptember elején kapott pénzed biztosan augusztusra vonatkozik, mert előre nem utalnak.

SZerintem még nem bírálták el a második baba utáni csp-t, mert akkor már meg kellett volna kapnod. Vagy október elején megkaptad a csp-t az első babádra?

Ha oep-től nem jött semmi, akkor tgyást még nem kaptál.

2011. nov. 12. 19:58
 10/12 A kérdező kommentje:

Szeptember elején kaptam 1 gyerekre 12200 és a gyest. Ha a 78525ből levonom a 64125 anyaságit amit okt elején kaptam akkor az meg milyen összeg 14400?. Mi az?

Nov elején rendesen már 2 gyerekre kaptam családi. kihagyták a szeptembert teljesen?

Tgyás sehol az égen máig se.

2011. nov. 14. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!