Szélcső használata?
10 hetes kisfiam nagyon hasfájós sajnos. Mindenféle cseppet,tápszert próbáltunk/próbálunk,mivel sajnos kakilnsem tud,legfeljebb ha "rásegítünk", valamint a puki és a büfi is nehezen jön.Sok levegő a gyomrában marad szegénykémnek,ezért szeretnénk kipróbálni a szélcsövet. A kérdésem az,hogy hogyan tegyük.
Kérem csak az válaszoljon,aki érdemben tud segíteni,a "ne használj szélcsövet mert hozzászokhat" tipusú válaszokat nem kérem,mert az nem segítség. Köszönöm.
Sajnos nekünk is kellett használni sokszor, de azután magától rendeződtek a pocakgondok és azóta sincs semmi baj.
Bekentem a fenekét popsikenőccsel és a szélcsövet is belemártottam kissé a kenőcsbe. Nagyon óvatosan bedugtam a popsijába, kb. 1 cm mélyen - de ezt úgyis érezni fogod meddig lehet - és azután nagyon lassan körkörösen mozgattam. Nagyon rövid időn belül jött a puki és ezután kakilni is kezdett.
Mi is használtunk szélcsövet kb 3-4 hónapos korig, az én lánykám is nagyon hasfájós volt, esténként a Biogaia és a szélcső segített rajta.
Popsikenőccsel be kell kenni picit a végbélnyílást és a szélcsövet is, majd óvatosan be kell dugni a csövet, érdemes tényleg mozgatni is picit. Ez meghozza a székelési ingert. Nálunk nagy segítség volt a hasfájós időszakban. Azóta semmi probléma nincs, már 2 éves nagylány, és teljesen normális a székletürítése.
A szélcső a világ legnagyobb találmánya! simán béke-nobelt érdemelne, aki kitalálta :D
Mindenesetre valóban hozzászokhat, tehát nem mindennapos használatra kitalált dolog, de azért semmi gond nincs, ha 2-3 napig is akár többször használod.
Én popsikrémet kentem rá, és óvatosan dugtam be a popsijába, kb mint a lázmérőt, annyira. de érzed, amikor túlérsz a záróizmon, mert nemes egyszerűséggel leereszt a gyerek :D
a cső végénél azért legyen egy textilpelus, mert nem csak a gázok tudnak jönni, hanem bizony sugárban minden más is :o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!