Canesten "család" használata? Ilyenkor is?
Ma voltam orvosnál és kiderült, hogy összeszedtem valahol egy kis gombát.
Kaptam:
- 6 darab kúpot applikátorral.
- Krémet, amit a páromnak is használnia kell
- Kemény kapszulát, ami 4 darabból áll. Heti 2×1-et kell bevenni. Erre azt mondta az orvos, hogy a párom is vegyen be belőle.
Elvileg így kívül - belül "megtisztulunk". Hiszen, azt mondta a dokim, hogy a páromnak hiába nincs még tünete, attól még hordozhatja és visszafertőzhet.
Na most, miután ez SZTK alapú orvos volt és konkrétan arra se figyelt, amit mondtam neki, így tőletek kell érdeklődnöm.
Febr. 9-én volt meg utoljára (első nap). Próbálkozunk a babavállalással.
A napokban halványan volt pozitív az ovum. Biztos, ami biztos alapon együtt voltunk többször is.
Persze nem lehet megmondani, hogy terhes vagyok-e, épp szerencsénk volt-e, de ha igen, akkor ilyenkor mi van?
Applikátort elvileg első 18-20 hétben nem lehet használni.
A másik meg az, hogy csak súlyos fertőzésnél lehet ezt a kemény kapszulát beszedni, mert különben károsodást okoz.
Csináljam végig az egész kúrát applikátorral, kapszulásal együtt, aztán lesz, ami lesz?
Ha használod is, csak aplikátor nélkül! Mondjuk a Canesten kúpot sem javasolják a terhesség első 3 hónapjában.
Nekem terhesen a Pimafucin nevű kúpot írták fel, azt biztonsággal lehet használni. Én a helyedben elmennék egy másik orvoshoz, aki meg is hallgat a problémával, hogy esetleg terhes is lehetsz.
Nekem a próbálkozós időszakban volt egy felfázásom, az orvosnak jeleztem, hogy akár terhes is lehetek, és ő annak megfelelően választott gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!