Mi segíthet egyedül kakilni a 8 hónapos kislányomnak?
Kislányom most 8 hónapos, 1 hónapos kora óta nem tud egyedül kakilni (csak szélcső, hőmérő vagy kúp). 3,5 hónaposan kezdett gyümölcsöt enni, rá 1 hónapra zöldséget is, 6 hónaposan pedig pici csirkét, valamint glutént is. Úgy érzem, már mindent kipróbáltunk: olivaolaj-napraforgó olaj-paraffin olaj a főzelékbe, Leavolac szirup, BioGaia csepp, kerüljük a székrekedést okozó ételeket (alma, banán, répa, burgony, rizs...).
Masszírozzuk, tornáztatjuk (egyébként már feláll), úszni is jár. Folyadékot is iszik bőven. Gyermekorvos és gasztroenterológus szerint normális, majd elmúlik. Ötlet?
Csináljatok probiotikum kúrát.
Az én lányomnál csak ez hozott maradandó sikert. Igaz picit idősebb volt, de probiotikumot a 8 hónapos is kaphat.
Egy-másfél hónapig kapta, aztán szünetet lehetett tartani, mert jól beállt neki.
MIndemellett figyelj oda az étkezésére, ne adj semmit, ami fog.
Tehát banán, rizs, később a kakaó, csoki tiltólistás.
Azért jó, mert nem mesterséges, nem hashajtó, és nincs mellékhatása, hosszú távon is alkalmazható.
Ja, én a Pro+Kidet vettem a Bonolacttól, igazából anyagi megfontolásból, mert ez volt a legolcsóbb, de tökéletes.
Arra kell figyelni, hogy maximálisan vissza kell zárni a tégelyt, különben felveszi a vizet a levegőből és becsomósodik a végére.
Vízben oldódik a legjobban, pohár aljára kell tenni az adagot, rá egy pici vizet és várni 3 percig (ez nincs a leírásban, de kitapasztaltuk), így teljesen feloldódik a por (különben a kanálra ragad, meg ilyesmi). Utána tetszés szerinti folyadékot rá lehet tölteni, de csak annyit, hogy megigya biztosan. Íze nincs, ezért is praktikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!