Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vitaminkérdés 1 éves felülinek...

Vitaminkérdés 1 éves felülinek. Az alábbi rossz táplálkozás indokolná, hogy vegyek? (sajna hosszúra sikerült)

Figyelt kérdés

csak mert minden vitamin csak külön kapható és nem tudom erre beruházzak e, fontos e

megdöbbentő hogy nincs egy termékben a D3, C, Ca, Omega 3, Omega 6(és akkor az omega 7 és társait még meg sem említettem..)

C vitaminról

alig eszik gyümölcsöt, kb naponta egyszer, örülök ha elfogadja tejpépben, gabonapépben mennyiség kb fél barack, fél alma

de ebédre mindig van főtt/párolt zöldség, plusz vacsira

nem beteges kivéve ha valakitől elkapja, viszont most megy majd először böcsibe(16 hósan) és szóltak, hogy számítsunk a betegségekre főleg az elején

vegyek C vit. cseppeket?

Omegáról

úgy tudom már magzat korban és szoptatás alatt is érdemes az omega készlletüket támogatni, ami egyszerű volt, mert volt a terhesvitaminban, ami szoptatás alatt is szedendő

egy év felett nincs már anyatej támogatottsága, az omegát kívülről kell pótolnom

ahogy olvastam, az alábbiakból szinte semmit nem eszik

"Az omega-3 források a következők :

lenolaj, repceolaj, dióolaj, búzacsíra olaj, szója olaj

lenmag és repcemag (megj.: ezeket azt sem tudom mi, hogy néz ki, hol lehet kapni)

dió (ezt nem ehet 2-3 éves korig)

zsíros halak

Válaszd a kicsi, zsíros halakat, mint amilyen a szardínia, a makréla, vagy a hering, stb. a nagyobb halak helyett, mint amilyen a lazac vagy a tonhal,mert a higany felhalmozódásának így kisebb a kockázata, amely mérgező a magzat idegrendszerére nézve.(ezeket a halakat csak konzerv formában ismerem, azt nem tudom 13 hós kaphat e, vagy hogyan van tartósítva egy konzerv...)

Omega-6 források a következők :

tojás(ezt ugye max hetente egyszer ehet), vaj(néha kap kenyérelrágcsálás melléköztes étkezésként), állati zsírok"(ez alatt nem tudom mit értenek)

plusz egyetlen termék felelne meg amiben omega 7, 12, stb is van a neten rendelhető Whole mega, de mivel egy cikkben olvastam hogy a neten hirdetett termékekben ami az átveréseket illeti, a "gyógyszerkészítmények" játszák a fő szerepet, kiemelten a fogyasztótabletták, és -porok, stb szóval neten nem merem megrendelni, a gyógyszertárban kapható "gagyi" omega cseppekre megint nem tudom kiadjak e..

Kálciumról

tejterméket ált napi egyszer eszik, ilyen olyan joghurtot(tejitalt még nem bírja)vagy nagyon ritkán tejfölös, vagy sajtos az ebédje, plusz tápszert kap még, már nem HA-st

2015. aug. 4. 14:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Az orvost kérdezd meg.
2015. aug. 4. 14:15
 2/9 A kérdező kommentje:

megörültem, hogy van egy válasz, erre ennyi

a dokink SEMMILYEN vitamint nem javasol.

de én meg az anyja vagyok..

2015. aug. 4. 14:28
 3/9 anonim ***** válasza:

Ne orvost kérdezz a vitaminokról, mert az orvosok érdeke az, ha gyógyszert szedsz, nem vitamint, mert ugye megfelelő vitaminbevitel mellett nincs szükség kemikáliára és abban nincs haszon...

Akármennyit eszik, nem tudsz elegendő vitaminhoz jutni.

Adj neki vitaminokat mindenképp, a napi táplálkozással nem jut elegendő mennyiség a szervezetbe.

2015. aug. 4. 14:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Cebion cseppet adhatsz neki ősztől, egyébként nem hiszem hogy mást egy egy évesnek adni kéne külön.
2015. aug. 4. 14:39
 5/9 A kérdező kommentje:

ha heti egyszer enne halat ne kellene omega se, de így igen :( de nem tudom hogy vegyek e gyógyszertárit..

és mivel növésben van, a kálciumot is nem támogatni kellene?

a tápszerekben sok a vitamin, de lassan váltás lesz tejitalra, tejre..

2015. aug. 4. 14:42
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én az étvágy növelésére a Vitavolan szirupot ajánlom

Igaz, hogy el kell fogynia egy) másfél üvegnyinek, mire a hatása beérik, de a lányommal csodákat tett. Ezt úgy kell elképzelni, hogy gyakorlatilag csak kekszet evett ( nem azért, mert nem lett volna más, de mindent kiköpött, ami nem keksz). Most meg mindenevő, olyan dolgokat is megeszik, hogy csak lesek.

Emellett én az Eskimo Kids Omega3 készítményt adom a lnyomnak, amiről szintén csak jó tapasztalatom van.

Ősztoől tavaszig c és D vitamint kap még a lányom, előbbit influenzás időszakban picit emeltebb adagban.

2015. aug. 4. 18:18
 7/9 anonim ***** válasza:
* Viitacolan...
2015. aug. 4. 18:19
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi :)
2015. aug. 4. 21:02
 9/9 Julie S ***** válasza:
Eskimo Kids, Vigantol (D-vitamin), meg valamilyen C vitamin (akar sima aszkorbinsav teaba keverve). Ha nagyobb lesz, akkor vannak ragotablettas multivitaminok, de ezek sem tokeletesek, kell mellejuk kiegeszites. En meg szoktam adni a lanyomnak a K vitamin cseppbol is, amit en szedek.
2015. aug. 4. 23:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!