Szerintetek jómódú az a négytagú család, aki ennyit keres?
A család bevétele: 357.630.
2 felnőtt, 2 ovis gyerek.
Szerintetek jól keresnek a szülők?
Természetesen pár válasz után megírom, hogy miért kérdezem.
Sajnos ez jómódúnak szàmìt. És aki ezt nem ìgy làtja gondoljon bele abba,hogy hànyan kénytelenek ezt egyedül megoldani.
Sajàt példa: egyedül nevelem a kisfiam havi nettò 140.000Ftbòl. És nem vagyunk jogosultak ingyen étkezésre,oldjam meg. Kedves kérdező szerinted kinek húzza jobban a zsebét. Ja és nem sajàt lakàs hitellel,hanem albérlet havi 80.000Ft ért. Igen 40.000Ft marad. Ebből az ovi -10. Nem egyszerű.
De az a borzasztó,hogy tulajdonképpen valóban nem sok a ti jövedelmetek sem, csak jobb az àtlagnàl. A nèp java sajnos havi 120-230.000Ftbòl él csalàdi szinten 1-2-3 vagy több gyerekkel. A gyàrimunkàs fizun meg vajmi keveset emel a csalàdi adókedvezmény.
" De az a borzasztó,hogy
tulajdonképpen valóban nem sok a
ti jövedelmetek sem, csak jobb az
àtlagnàl."
Nem. Ez épp átlagos. Lássuk:
Két szülő az orszagos átlagot keresi: 2*160000
adokedvezmeny: 20 ezer
csp: 26600
366 ezernel jarunk... szoval a kerdezo még átlag alatti!
Te pedig mélyen átlag alatti vagy sajnos ha csp, adokedvezmeny, munkabéred plusz másik szülőtől gyerektartas (vagy ha ő elhunyt akkor árvasági) ÖSSZESEN CSAK 140 ezer Forint?! Na ez tenyleg nagyon kevés. :(
Kedves utolsò 13.700+10.000+116.700Ft(csp+gyt+bér).
Statisztikai hivatalnàl is dolgoztam. Az àtlag bér a 120.000ft. Persze nem mindegy hogy az àtlagnàl a bruttót vagy a nettót nézik 😉 Lehet csak én élek szar helyen szar ismerősökkel, de az is elárul vmit, hogy körülöttem is ennyi az àtlag, és ismerős ügyvéd kormànyalkalmazottként túlóràval nyelvi pótlékkal sem visz haza nettó 110 nél többet.
" Statisztikai hivatalnàl is dolgoztam.
Az àtlag bér a 120.000ft. "
Jo rég dolgozhattál ott. Manapság az orszagos netto átlag 160 ezer alatt van pár forinttal. Épp nemrég jött ki az idei év első felének átlaga.
Utolsó: és mennyi a budapesti átlag és mennyi a vidéki átlag?
NEm lehet összehasonlítani a kettőt, Bp-en jóval többet keresnek az emberek mint vidéken.
Tavaly dolgoztam a ksh- nàl. " Csak azt a statisztikàt hiszem el,amit én hamisìtottam."
Aki meg hisz nekik az meg is érdemli, sosem lesz annyi amennyit mondanak. Gondolom mindenkinek megvan az àtkosbòl malacos vicc, született 3 mire felért a minisztériumba,màr 13 kismlac lett belőle. Itt is erről van szò.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!