Ki szokott adni édességet a gyerekének és ki nem? Miért?
Csak azok válaszoljanak, akik szívesen kiteszik magukat a lepontozásnak, mert itt sokan nem viselik el, hogy más másképp gondolkodik. Nekem minden válasz hasznos.
A kérdést egy korábbi kérdés ihlette, amiben a palacsintát alázták vagy védték.
Én adok a 2,5 éves fiamnak. Nem édesszájú, nem lesz semmi baja, ha időnként megeszik valami édeset. A múltkor egy tejszeletet adtam neki, a felét ette meg.
Most egy héttel később megevett egy kis szelet kinder csokit. Chipset, nyalókát, gumicukrot nem szoktam neki adni, szeirntem még nem neki való.
Én is szeretem az édeset, szerintem ez is az étkezés része, ha módjával csinálja az ember. A tiltás csak később megbosszulja magát.
Én is szoktam adni. Egyrészt ahogy írtam, szerintem fontos a mérték, de hadd egyenek, ha szeretik. Másrészt a tiltásban is igazatok van, annak általában nincs jó vége. És hát meg kell nézni, mi is az.
Köszi mindenkinek!
Szóval akkor azért a többség normális. :)
Legalábbis ide csak azok írtak...
Sosem tiltottam az édességet (jó, nyilván csecsemő korában nem adtam, amikor még csak almán meg krumplin élt, de amikor már ehetett mindenfélét, akkor adtam édességet is). Kapott pudingot, túró rudit, később csokikat, gumicukrot, nyalókát, szóval mindenfélét, amit a gyerekek szeretni szoktak. A dédik eleve folyamatosan édességet küldtek neki, pedig ezerszer elmondtam, hogy inkább gyümölcsöt, de vagy elfelejtették, vagy nem érdekelte őket, mindenesetre folyamatosan nagy szatyornyi csokit, gumicukrot küldtek minden ünnepre. Sosem volt tilos ennie belőle, persze voltak szabályok, étkezés előtt nincs édesség, lefekvés előtt és fogmosás után szintén nincs, ezeket be is tartotta mindig.
És ami az érdekes: most nyolc éves, és baromira nem édesszájú, nem nagyon izgatja az édesség. Persze fagyizni marhára szeret (melyik gyerek nem?), meg van olyan, hogy megkíván valami édesebb falatot, de ha boltba megyünk, inkább sárgarépát vagy sajtot kér magának itthonra nassolni, és nem édességet. A répát meg a sajtot imádja :))) Meg a gyümölcsöket is, főleg az almát, banánt, és a bogyós gyümiket.
Úgyhogy én a saját tapasztalataim alapján a testvérének sem fogom tiltani az édességevést, így talán nem is lesz neki annyira érdekes. Meg tényleg szerintem annyira személyiségfüggő is, hogy ki mennyire édesszájú. Ha valaki az, akkor tilthatja a szülő akármennyire, úgyis édességet fog enni, ha hozzájut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!