Akinek a gyerekének volt már lázgörcse. Tényleg olyan szörnyű, mint amit olvasni lehet róla?
kérdező, én lázgörcsös kisgyerek voltam, nem tudom, anyukámék hogyan élték meg, majd megkérdezem.
A lányomnak egyszer volt lázgörcse 3,5 éves lehetett kb. akkor azt láttam, hogy elkezdett remegni és remegett mint egy kocsonya, de magánál volt. Nem volt szörnyű, de én is megijedtem, mivel a méréseim alapján pár perc alatt (ha nem mp alatt) ment fel a láza 36-ról 39,6-ra. Lehet volt az 2-3 mp is, fene se tudja.
Nem tudom, hogy a lázgörcsnek vannak-e fokozatai.
De nem mindenki hajlamos rá, sőt, szerintem csak kevesebben igen.
olyankor nincs eszméleténél, szeme egy pontba mered, vagy felakad, ha rázkódik(mint egy epilepsziás)ügyelni kell, hogy ne tegyen kárt magában(fejét ne verje keménybe, stb)végtagokat, semmit lefogni nem szabad, mert el is törheti.
ami nagyon fontos figyelni mennyi ideig tart, más az időérzék olyankor javasolt órát nézni, az orvosoknak ez fontos információ lesz.
Hát a személyes tapasztalatom az, hogy a kívülállóknak ijesztőbb mint aki átéli.
A húgom kapott lázgörcsöt kétszer bárányhimlő alatt.
Az egyik alkalommal pont velem játszott, és rosszullett. 16 éves voltam ő meg öt. Azt hittem meg fog halni. :(
Szerencsére a lányaimnak nem volt eddig, és remélem nem is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!