Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki szokott adni édességet a...

Ki szokott adni édességet a gyerekének és ki nem? Miért?

Figyelt kérdés

Csak azok válaszoljanak, akik szívesen kiteszik magukat a lepontozásnak, mert itt sokan nem viselik el, hogy más másképp gondolkodik. Nekem minden válasz hasznos.

A kérdést egy korábbi kérdés ihlette, amiben a palacsintát alázták vagy védték.

2015. aug. 3. 15:23
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Adok, mértékkel, szerintem ez a kulcs. Kb. heti 3 alkalommal, mert szereti. Amiért odafigyelek, hogy ne egyen sokat: én sokáig duci voltam, huszonévesen fogytam le, és nem szeretném, hogy ő is átmenjen ezen, csúfolják, stb.

Azzal nem értek egyet ha állandóan, nyakló nélkül csokit majszol, cukorkát szopogat, nyalókázik, gumicukrozik egy gyerek. De azzal ha időnként megeszik ebéd után egy csokit, vagy egy sütit, túrórudit, uzsonnára egy pudingot, netán palacsinta az ebéd, semmi gond. És még annyi fontos, hogy ne legyen egyoldalú a táplálkozása. Ne csak lekváros kenyeret, meg kakaós csigát meg édes tésztát egyen minden étkezésre, hanem egyen gyümölcsöt, zöldséget is. Így bele lehet építeni az étrendbe az édességet is.

2015. aug. 3. 16:05
 12/27 anonim ***** válasza:

Mi is édesszájúak vagyunk,ezért nem vetjük meg az édességet,de van egy határ! Pl csúnyán kiakadtam,amikor még csak 2 lurkóm volt,a kisebbik 8 hónapos és négercsókot vagy mi a kórságot hoztak Nekik- igen,a 8 hónaposnak is azt szánták.... Szeretem magam csinálni a pillecukrot,szeretek sütni,de nem vagyok "biomami", eszik a ropit,eszik a nyalókát,a negrót (ez főleg télen módi).

Az ominózus palacsintás kérdést nem láttam,de azt is megsütöm Nekik :-) Nekem már nagyobbak a lurkóim,a legkisebb is holnap 2.5 éves :-)

A lényeg a mértékletesség!-ahogy előttem írták :-)

2015. aug. 3. 16:44
 13/27 anonim ***** válasza:

Én úgy készültem, hogy nem fogom édességgel tömni.

Aztán van az az ősi mondás, hogy az elvek olyanok, mint a fing...

Persze nem erőszakolom a gyerekbe a cukrot, de ha heti pár alkalommal megeszik egy kis csokit vagy kekszet, attól még nem fog felfordulni.

A palacsinta mióta édesség?

2015. aug. 3. 16:50
 14/27 A kérdező kommentje:

Még egyszer utoljára: nem a palacsintáról van szó, csak a kérdést ihlette egy másik, amiben a palacsinta volt a kérdés és azzal kapcsolatban jöttek a válaszok és keverték bele az édességet. Hagyjuk.

Egyébként étteremben desszertként rendelheted.

2015. aug. 3. 17:05
 15/27 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem a palacsintát alázták vagy védték ott. Hanem a kérdező erre irányuló dilemmája volt kissé érdekes...
2015. aug. 3. 18:21
 16/27 A kérdező kommentje:

Olvasd már el akkor még egyszer a válaszokat is. :)

Volt aki nem nevezte emberi fogyasztásra alkalmasnak pl.

De mi abban az érthetetlen, hogy hagyjuk a palacsintát már békén??? Engem semennyire nem érdekel. Nem ezt kérdeztem, csak PÉLDA volt.

2015. aug. 3. 18:42
 17/27 A kérdező kommentje:
Még példa sem, csak arról jutott eszembe.
2015. aug. 3. 18:44
 18/27 anonim ***** válasza:
33%
Te írtad bele ebbe a nyomorult kérdésbe a palacsintát... Ennyire zavar, hogy a többiekben megragadt?
2015. aug. 3. 18:48
 19/27 A kérdező kommentje:
Nem csak az zavar, aki csak erről ír. Te.
2015. aug. 3. 18:52
 20/27 anonim ***** válasza:
50%

Talán az is a te kérdésed, hogy így felszívtad magad?

:))

2015. aug. 3. 18:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!