Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mik azok a feltételek, amelyek...

Mik azok a feltételek, amelyek meglétével nyugodt szívvel vállalhat egy pár három gyermeket?

Figyelt kérdés

A saját véleményetekre vagyok kíváncsi. Kb. mennyi bevétel/hó, mekkora ingatlan, milyen életvitel és stb. ami még eszetekbe jut.

Köszönöm!

2015. aug. 2. 11:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a bevétel nagysága egyénfüggő. Inkább az számít, hogy hó végére maradjon valamennyi plusz, amit félre lehet rakni szükség esetére, ne hónapról hónapra éljen a család. Mi is minden hónapban félretettünk valamennyit, szükség is lett rá mikor férjem 2 hónapig táppénzen volt, majd 2 hónapig munkanélküli, pont mikor nekem is már csak gyes járt.
2015. aug. 2. 13:43
 12/14 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem az egyetlen nélkülözhetetlen feltétel egy stabil párkapcsolat. Lehet attól nagyon boldog a gyerekkor, hogy nincs külön szobája minden gyereknek, vagy hogy nem nyaral a bahamákon. 80 nm-es lakásunk van. 2 nagyszobával. Az egyik a miénk, a másik a gyerekeké, ezt ketté osztottuk gipszkartonnal. így a lányok az egyik félbe vannak, a fiam a másikba. bár a kicsi lány inkább még velünk alszik. még a 4. baba is jöhetne, akkor is kényelmesen elférnénk, annyira jó a lakásban az elosztás. Nyugodt szívvel? Ház, autó legyen a saját. Ha nincs hitel az azért nagy könnyebbség. Akkor szerintem 3 gyerekre járó családi+gyes+1 stabil fizetés bőven elég. nálunk ez van, és nem luxusba, de tisztességesen élünk. a gyereknek mindene megvan.
2015. aug. 2. 15:35
 13/14 anonim ***** válasza:

Én csak azt tudom, én hogyan vállalnám, más életébe nem szólnék bele.

Nekünk kell hozzá egy családi ház, 2 autó, jó munkahely, de a legjobb, ha apa egyedül is el tudná tartani a családot. Egészség, és 40 alatti életkor. Komoly megtakarítások.

Ezért van csak 2 gyerekünk és nem 3, mert hiányzik 1-2 feltétel.

2015. aug. 2. 18:59
 14/14 anonim ***** válasza:

Most 2 gyerekhez: 3 szobás lakás (80m2), 1 gyerekszoba, 1 háló, 1 nappali és a hitelt le kell tudni 1-2- éven belül róla. Az összbevételünk netto 600+gyed+gyes+csp (én is dolgozom gyed+gyes mellett).

Ha a hitelt letudtuk és sikerül legalább egy szobával nagyobb lakást venni, akkor vállalunk még egy gyereket csak, de ez nem csak a jelenlegi jövedelmünktől függ. Akarni kell 3 gyereket és végig kell gondolni többször is szerintem, hogy hogyan lehet majd őket útjukra indítani sorban. Nem az eleje a kemény és a fizetés is mindig változhat, de a háttérnek állnia kell, ha biztosra akarsz vállalni. A háttér szerintem a kapcsolat és hogy biztosan , nem kérdésesen 3 gyereket akarj vállalni, legyen hol felnevelni őket és mindegyiknek ugyan azt meg tudd adni. Én ezt így gondoltam végig, mi hármat szeretnénk.

2015. aug. 3. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!