Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Angliába menni vagy nem...

Angliába menni vagy nem menni? Ilyen feltételek mellett?

Figyelt kérdés
anyós kint van 2 éve.. van férje kint bejelentett cime....de nem dolgozik. ilyen segély szerüséget kap.. kimennénk most mi is megpróbálnánk .. azt mondja anyos..hogy neki az ő nevére tud a párja olyan albérletet keresni ami olcsobb joval mint amugy .. szinte csak rezsit kell fizetni..van ilyen ???vagy csak ki akar hurcolni ..hogy ne unatkozzon egyedül.??? alap angol nyelvtudásom van..tudok dolgozni majd.. ja és azt mondja hogy kint a gyerekre 1 kislányom van . annyi ellátást adnak hogy nem kell dolgozzak .. ne értsd félre szeretnék csak nem tudom hogy valós e ?? én nem tudom elhinni..
2013. jún. 2. 16:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a gyerek? Ha iskoláskorú, akkor tényleg könnyebb, mert a suliba csak az egyenruhát kell megvenni, de egy ceruzát se kell bevinni. Gyerekruha nagyon olcsó. Viszont bölcsis korú gyerekeknél horror áron van a gyerekfelügyelet. Sok támogatást adnak, de nem kétkézzel szórják az összes jöttment bevándorlónk.

Szóval szerintem iskolás gyerkőccel és úgy, hogy mind a ketten dolgoznátok, egy próbát megér...

A facebookon keress ottani baba-mama csoportokat (elég aktívak az ottani magyarok), és bátran kérdezz tőlük, hogy pontosan mi jár.

2013. jún. 2. 16:57
 2/3 anonim ***** válasza:

Gondolj csak bele, ha annyi "segélyt" adnának a gyerek után, hogy nem kéne dolgozni, akkor boldog-boldogtalan odaköltözne! Azért ez nem így van...

Mi kint élünk, lányunk 15 hónapos, itt született. A heti 20 fontos családi pótlékon kívül csak albérletre kapunk támogatást, ami ha nálatok nem a ti neveteken lenne, akkor ugye nem járna. Az számomra nem derült ki egyértelműen, hogy a férjed/párod is menne-e, ez sem mindegy a támogatás szempontjából.

Kérdezz nyugodtan, akár priviben is, megpróbálok válaszolni.

2013. jún. 2. 21:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Persze o mar kint van es kapja a segelyt .

Ha nem nezne hireket akkor en elmondom hogy az ujonnan erkezett bevandorloknak nem jar alanyi jogon se segely se orvosi ellatas se onkormanyzati lakas varolistajara felkerules 2evig.

Ha bizonyitod hogy nem eloskodni jottel akkor kapsz addig szerencsere semmit.

A lakas az o nevere es nem lesz furcsa az onkormanyzatnak hogy egyszerre ket helyen lakik? Nekem valahol santit a dolog.

A csaladin kivul (heti 20.30) semmi mas nem jar,igy vagy anyos figyel a gyerekre(nem irtad mennyi idos)amig te dolgozol,ovi/bolcsi heti 160-180font!,3eves kor felett heti 15ora ingyen van nehany megyebe talalhatsz allamilag tamogatottat ahol 2eves kortol igenybe veheted a heti 15orat.

Nekem 2 itt szuletett gyermekem van 5ev munkaviszony utan es bizony dolgozok mert kell. Segelybol nem lehet megelni.

2013. jún. 3. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!