Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy tudtál örülni a nem...

Hogy tudtál örülni a nem tervezett babádnak?

Figyelt kérdés
Mennyi idő után tudtál örülni a terhességnek? Érezhet egy nő a későbbiekben olyan boldogságot, mint tervezett terhesség esetén? A gyerek születés után úgyis megszereti legkésőbb az anya nem igaz?
2015. aug. 1. 19:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Attól függ. Nem tervezett, mert egyáltalán nem akart gyereket, nem akart szülő lenni, vagy nem tervezett mert épp nem volt megfelelő minden körülmény.
2015. aug. 1. 19:47
 2/6 anonim ***** válasza:

Én csak majdnem esetet tudok írni.. Késett a menzim pár napja, vettem tesztet. Fura hónap volt, szokatlan tünetekkel. Féltem, hogy mi lesz ha pozitív. Főleg attól, hogy mi lesz így, férjem hogy fogja kezelni (friss házasok voltunk). A felelősségtől is féltem. Egyáltalán nem volt tervezve ilyesmi, került szóba, de mindig úgy, hogy "majd". Közben csináltam a tesztet, akkor attól féltem már csak, hogy a férjem majd nem akarja. Meg volt ijedve ő is.

Na a fordulat... nagyon nem örültünk a negatív tesztnek! Kicsit csalódott voltam. :) 3 hónap telt el, próbálkoztunk is. A férjem elmondta miután összejött a baba, hogy ő aznap óta amikor negatív lett a teszt már vágyott babára. Csak pár hónapig a szónyeg alá sepertük a témát, én hoztam fel, hogy mi lenne ha.. és egyből örült is neki.

Szóval mi örültünk volna a nem tervezett babának, mert ahogy írtam, csalódottság volt a negatív tesz, még 1 óra alatt is ennyit változott a véleményem.

2015. aug. 1. 19:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Az első pozitív teszt vegyes érzelmeket hozott elő belőlem. Csak pár hónappal későbbre terveztünk babát, államvizsga előtt álltam.

A férjem este megjött, elmondtam neki. Nagyon-nagyon örült, és akkor már én is. :)

Ikrek születtek végül.

2015. aug. 1. 22:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Elsőre kicsit megijedtem, de utána már nagyon örültem. Szerintem mire megszületik, már nincs különbség tervezett és nem tervezett baba között, ha a szülők örömmel várják. Amíg nem volt gyerekem, nem is gondoltam, hogy lehetséges valakit ennyire szeretni :) Pedig már nagy, időnként nagyszájú is, olykor szemtelen, de én akkor is nagyon szeretem :) Most fog születni a testvére, őt terveztük, sőt, két évig vártunk is rá, hogy sikerüljön, de most, hogy terhes vagyok, kb. ugyanazt érzem, mint az első terhességemnél: nagyon várom már, hogy a kezemben tarthassam, végre meglássam a babámat :)
2015. aug. 1. 23:06
 5/6 anonim ***** válasza:
szerintem amikor idegileg kikészül egy anya a sok éjszakázástól, meg hasonló holtpontokon, sokkal több erőt ad az, hogy de mennyire nagyon vártuk, mint a spontán háttér.
2015. aug. 1. 23:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Már volt gyerkőcünk,amikor nem tervezetten fogant meg a baba. Örültem,hiszen tudtam "mi vár", sajnos mind a 2 alkalommal spontán szakadt meg a terhesség még az első trimeszterben-bár így nem lenne a mostani 2 és 3. gyerkőc. A 3. gyerkőc után is volt egy nem tervezett. Itt csak az volt a lényeg,hogy a Párom hogy áll hozzá - ne örült,nagyon nem- ami érthető,hiszen akkor a másik 3-nak sem tudtunk megadni sok mindent,nagyon a béka feneke alatt voltunk anyagilag! de én ne engedtem,és hát "úgy is elmegy magától"- gondoltam,hiszen az előző nem tervezett babókkal is így volt,de nem így történt szerencsére. Még nagyobb pocakkal is hallgattam a Párom,hogy mennyire nem akarta és hogy miért nem mentem abortuszra- na nem mintha ki tudtuk volna fizetni! Nálam nem volt kérdés, miután a bűvös 7. héten is túl voltunk,már örülni tudtam gondtalanul, abszolút pozitívan álltam hozzá a csóróság kérdéséhez is. És amikor megszületett az egyetlen Fiunk,már a Párom sem volt olyan morgós :-) Bár ha lány lett volna is megenyhült volna rögtön,imádja a gyerekeit!
2015. aug. 3. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!