Miért mondják sokan még egy másfél-két éves kisgyerekre is, hogy baba?
Sokaktól hallom ezt, pedig szerintem az már rég nem a baba-kategória... Sőt, én már egy egy éves gyerekre se használom a babát... szerintem ők már kisgyerekek... De semmiképp se babák...
Nem kötekedni akarok, csak érdekel hogy mások mit gondolnak erről, hogy egyedül vagyok-e az álláspontommal :)
Nekem is fura kicsit... Sokszor láttam itt is kérdésben leírva, hogy mondjuk az illetőnek van egy másfél-két éves gyereke, és később a szövegben úgy hivatkozik rá, hogy "a kisbabám". Szerintem az a gyerek, amelyik már járni tud, az nem baba.
Mondjuk a csecsemő meghatározása, egészségügyi értelemben tényleg kiterjed 3 éves korig (ha jól tudom).
Szia!
Amíg nem volt gyerekem, én is csodálkoztam, hogy miért mondják pl. egy másfél évesre hogy "baba". A baba az, aki ölben van, ringatni kell, nem össze-vissza futkározik meg lassan elkezd dumcsizni. De mióta megvan a fiam, mindig "lebabázom" (bocsi) , mert így egyszerűbb.Azért jó a kérdés, én is jobban próbálok figyelni erre....:)
1 éves korig csecsemő, utána kisgyermek.
A 10 éves fiamnak is azt mondom este: babucim menjél szépen fürdeni! Vagy: Kisbabám, mi volt a suliban?
A 20 hósomnak is még ezt mondom.
Majd megértem? :)
Két éves kislányom van... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!