Ez lehet, hogy depresszió? Mit javasoltok? Kisgyerek melletti terhes anyuka vagyok.
Első gyermekem 14 hónapos és mindjárt 3 hónapos terhes vagyok. Mindkettő tervezett volt, nagyon szerettük volna férjemmel a másodikat is.
Mióta terhes lettem, úgy érzem, hogy idegesít a saját gyerekem, türelmetlen vagyok vele, sokszor emelem fel a hangom, aztán bűntudatom van. Nincs kedvem semmihez, kínnak érzem a mindennapi rutin dolgokat, idegesít, hogy mindennap újra és újra ugyanaz történik. Nincs segítségem, a férjem este ér haza. Gondoltam rá, hogy kéne egy kis időt töltenem a gyerek nélkül, de nincs rá lehetőségem és emiatt is bűntudatom van, hogy ezt érzem.
Nem tudom mit kéne tennem, félek, hogy mi lesz így a későbbiekben. Vagy ez csak a hormonok miatt van és elmúlik? Volt már valaki hasonló cipőben?
Köszönöm!
Én is hasonlóképp érzek. A gyermeknek jó a rutin és állandóság, én meg ettől kattanok be. Főleg, hogy előtte nagyon mozgalmas életet éltem, a munkahelyem kapcsán.
Most meg teljes nyugalom, rendszeresség, és őszintén szólva én nem vagyok az a 3-4 órán keresztül szívesen eljátszó típus. Nincs barát a közelben, aki ugyanígy otthon ül? Már akkor könnyebb lenne, ha össze tudnál járni hasonló élethelyzetben levő anyukával, akár gyerekestől is. Beszélgetni. Nekem nincs ilyen a környéken, pedig tudnám díjazni. Nem minden nap, és semmi kötelezettség, csak laza ismerkedés. De nincs. Se rokonok, se kisgyerekes barátok.
Én is hasolnóan éreztem.
Egyrészt a terhesség miatt fáradt, erőtlen voltam. Keveset tudtam aludni, sajnos hánytam és émelyegtem, keveset ettem.
Másrészt én is el akartam szabadulni. Miután legyőztem az ezzel kapcsolatos bűntudatom, szerveztem a barátnőmmej egy csajos napot hétvégére. A gyerekkel a férjem volt. Csodát tett :-) Az első kb 1 órában sokat gondoltam a lányomra, de aztán ellazultam. Ebédeltünk (nyugiban, nem kellett közben felvenni a leejtett ennivalót, evőeszközt, itatni, szájat-kezet törölni stb), voltunk egy arckezelésen és végül moziban. Összesen olyan 5-6 óra lehetett.
Ezt később is bevetettem: elmentem sétálni, bevásárolni, fodrászhoz stb. A férjem szabadnapjain vagy hétvégén.
*én nemhiszem, hogy hormonok
egyszerűen rááll az agy a folyamatos idegeskedésre. ezt csak meg kell fordítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!