Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg a felét neki kell...

Tényleg a felét neki kell fizetnie? Ez törvényileg van szabályozva?

Figyelt kérdés

Tegnap volt itt a gyámügyes. Azt mondta, hogy az iskolakezdès, a nyári ès a tèli ruhatár felèt az apukának kell fizetnie. Törvènyileg van szabályozva állítása szerint. Már 7 ève elváltunk, gyerektartást soha nem fizetett, se az iskolakezdèsbe, se a ruházkodásba soha nem szállt be az apjuk. Egyedül neveltem őket, majd a párommal. Most ott tartunk, hogy a párom fizeti az iskolakezdèst, de èn nem èrzem ezt fernek vele szemben, ráadásul kèt gyereknek is. Okè, hogy velünk èl, 1 èves ès 2 èves koruktól neveli őket, de engem zavar, hogy apuka a füle botját se mozdítja.

A gyerektartás jelenleg bíróság előtt van, mert fellebbeztem, hogy kelljen fizetnie.

Tènyleg apukának kellene fizetnie a felèt? Hová fordulhatok, ha mègsem fizeti?

2015. júl. 26. 14:41
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Fèlreolvastad. Nem apukával szemben nem èrzem jogosnak, hanem a páromnak nem kellene fizetnie.

A gyámügyis azt mondta, kèrjek mijdenről számlát, ha apuka nem adja oda a felèt, jelentsem fel.

2015. júl. 26. 17:20
 12/20 anonim ***** válasza:

nekem még mindig nem tiszta miért nem kell gyerektartást fizetnie.

egy esetben lehet ez, ha a hitele az egy lakáshitel amiben te a gyerekeiddel laksz.

egyéb esetben nem hozna ilyen ítéletet a bíróság, hisz a gyerekekről gondoskodni kell ha a fene fenét eszik is.

de ha nincs fizetési kötelessége, akkor nem kell semminek sem a felét fizetnie. egyébként erre ki szoktak térni.

testvéreméknél van gyerektartás, de nem kell fizetnie semmi egyebet.

azt meg végképp nem értem hogyan tud felvenni bármit a nem vele egy háztartásban élő gyerekekre. eleve, miért nem te veszed igénybe a családi adókedvezményt?

az, hogy a főnöke milyen címszóval ad juttatást neki, abba én nem szólnék, munkáltató adhat ha akar, de nem kell adnia. de hogy az adókedvezményt miért ő veszi igénybe, azt fel nem foghatom!

2015. júl. 26. 17:31
 13/20 anonim ***** válasza:

Az tényleg félreolvastam, bocs.

Az a gond, hogy az ügyvéded tényleg nem ért semmit. A barátnőm ugyanúgy járt. Az az igazság, hogy ügyvédben csak a sikerdíjas a jó. Vagy ha az ember lánya magát kupálja ki ebben a témában.

Az iskolakezdésiről:

[link]

[link]

De ez csak nagykorúakra vonatkozik.

Egyébként van netes jogi fórum, ott szívesen segítenek mindenben. Érdemes megkeresni őket, jogszabályokat elolvasni Neked is. Igy az ügyvéded - lehetőleg új ügyvédedre nem vagy annyira rászorulva.

[link]

2015. júl. 26. 17:49
 14/20 anonim ***** válasza:
55%

de nem úgy van, hogy amíg apuka nem tud fizetni, addig az állam megelelőlegezi és később behajtja az apán??

mert így szokott lenni!

2015. júl. 26. 18:35
 15/20 A kérdező kommentje:

Nem lakáshitel, hanem autó, szemèlyi kölcsön, hitelkártya. Jó ügyvèdje volt.

Èn gyesen vagyok, mert mindkèt gyerek beteg, 24 órás felügyeletre szorul.

Hogy hogyan tudja felvenni? Úgy, hogy akkor igènyelte, mikor mèg együtt voltunk.Azóta nem mondta vissza, sőt, mèg az útiköltsèg tèrítèst is felveszi, úgy hogy azt mondja, innen jár be. Ez 25 ezer ft havonta, pedig a cèg mellett lakik valójában. A munkáltatója ezekről nem tud.

Az az igazság, hogy kaptam èn már mindenfèle tanácsot. Sokan azt mondták, fenyegessem meg, hogy vagy fizeti a felèt, vagy jelentem a munkáltatónál ès a rendőrsègen.

A gyerektartás összege meg van állapítva, majd jövőre kell elkezdenie fizetni.

Nem az a 61 ezer iskoláztatási a gond, hanem az, hogy a kèt gyerek gyógyszere, pelenkája havi 60ban van benne. Ès ő mossa kezeit, pedig tőle örököltèk a betegsèget. Ezt genetikus támasztotta alá. Csak az a baj, hogy èn erről a betegsègről nem tudtam, mert elhallgatta. Nála a gyógyszerek miatt nincs tünet.

Ès pont amiatt lèpett le, mert kiderült, hogy betegek.

2015. júl. 26. 18:56
 16/20 anonim ***** válasza:

na várj! elején még azt írtad, hogy iskolába járnak, most meg azt, hogy napi 24 órában velük kell lenned mert betegek és nem tudsz dolgozni. most akkor ez hogy van?

én tényleg szeretnék segíteni, de túl zavaros amiket írsz

2015. júl. 26. 19:11
 17/20 A kérdező kommentje:
Igen, sulis a nagyobb, a kicsi most kezdi. De ez nem hètköznapi suli, hanem speciálisan beteg gyermekek számára van. A nyári szünetben kell a felügyelet. De hètvègèn, hètköznap, suli után velük kell lennem. Vannak ugyan jobb időszakok, amikor legalább pelus nem kell, meg azèrt viselkedni tudnak, de a rosszabb időszakok pokoliak. Szóval hiába sulisok, a melót nem tudom megoldani. Nèha eljárok takarítani, de ez nem olyan....
2015. júl. 26. 20:05
 18/20 anonim ***** válasza:

hazárdjátékot csinált a gyerekvállalásból.

nem semmi ffi

de miért nem előlegezi neked az állam, ahogy mindenki másnak, ha apa nem fizet..?

2015. júl. 26. 22:51
 19/20 A kérdező kommentje:

Mert a bírói ítèletet tekintik alapnak, ami szerint majd május 10.-èn lesz esedèkes az első gy.tartás.

Az vígasztal, hogy a gyerekeimnek teljesen boldog ès kiegyensúlyozott èletet tud biztosítani a párom, ès szereti őket.

2015. júl. 26. 23:04
 20/20 anonim ***** válasza:

Ilyen nincs!!! Nagyon felre lettel vezetve.az en exemnek is van tartozasa amiket akkor intezett mikor meg hazasok voltunk de a gyerektartas az elso!!!en megkapom a fizuja 40% at es a maradekbol fizeti szepen az adosagait.mar van amit vonnak a penzebol de csak azt a 10% ot ami megmarad a gyerektartas utan.

Mindig,minden korulmenyek kozott a gyerek az elso!!

Az ,hogy az isikezdeshez a cuccokat kotelezo lenne e felesben,azt nem tudom.En ilyenen nem balhezom vele.pedig nem sok gyerektartast kapok (32.000/ho) mert minimalberre vagy,hogy van bejelentve de a semminel azert tobb.

Jarj ennek utana.ez igy nem fair a gyerekekkel szemben.

2015. júl. 27. 07:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!