Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 gyerekes anyukák! Anyagiak?...

3 gyerekes anyukák! Anyagiak? Tényleg jobban "megéri" 3 gyerek mint 2? Az ismerőseim közül akinek 3 gyereke van anyagilag sokkal több van nekik.

Figyelt kérdés
Például nyaralni mennek, házat bővítenek, kocsit vesznek (nem hitelből). A ti ismerőseitek közül is vannak ilyen családok?
2015. júl. 20. 18:38
 1/4 anonim ***** válasza:
93%
Kétlem, hogy abból bővítenek házat és mennek nyaralni, amit a 3 gyerek után kapnak. A 3 gyerek nem csak hoz, de visz is. Nekünk is ennyi lesz, egyelőre 2 van, és meg tudjuk tenni ezeket a dolgokat, amiket felsoroltál, de azért, mert jó a munkahelyünk és nem az ért, mert támogatja az állam a 3 gyerekes családokat.
2015. júl. 20. 18:39
 2/4 anonim ***** válasza:
68%

A 3. gyerek havi nettó 100400 Ft-ot jelent pluszban a 2 gyerekhez képest. Szerintem te is el tudod dönteni, hogy egy 3 gyerekes család ennyivel többet költ-e a gyerekekre, mint egy 2 gyerekes.

(És azzal ne jöjjön senki, hogy a teljes adókedvezményt nem tudja mindenki igénybe venni, mert ahol a két szülő összesen nem keres bruttó 298 ezret és vállalnak 3 gyereket az nem a normális kategória.)

2015. júl. 20. 19:12
 3/4 anonim ***** válasza:
97%

Mit számít, hogy megéri-e vagy sem. El kell gondolkozni szerintem azon, hogy mind anyagilag, mind pedig érzelmileg fel tudok-e nevelni 3 gyereket vagy sem? Oké, hogy most van ilyen meg olyan adókedvezmény, de honnan tudod, hogy jön majd egy kormányváltás és nem vesznek el mindent? Vagy csökkentik le nagy mértékben? Ezt nem tudhatod. És a 3 gyerek bizony ott lesz! Illetve 3 gyerek, nem kevés, oda azért kell ám megfelelő érzelmi háttér, nem beszélve arról, hogy mennyi szervezés, türelem, törődés, stb.

Fel tudod mindenfajta kedvezmény nélkül becsülettel nevelni a 3 gyereket, ha netán nem lesz, meg tudsz neki érzelmileg, törődés, türelem szempontjából is mindent adni? Ha igen, akkor szerintem nincs kérdés, legyen 3 gyereked.

Ha nem, akkor meg ne vállalj 3 gyereket. Sok idő ám, míg 3 gyereket felnevel az ember olyan idősre, hogy önálló életet kezd.

2015. júl. 20. 20:23
 4/4 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem megfordítottad az ok-okozatot. Magas a jövedelmük, EZÉRT tudtak három gyereket bevállalni.
2015. júl. 20. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!