Hogyan segítsek majd úgy a sógornőmnek a babával, hogy ne azt érezze, hogy okoskodom vagy tolakodom és, hogy ne érezze kellemetlenül magát?
Márciusban fog szülni Angliában.
Megkért,hogy amint szólnak,hogy szülni fog utazzam ki az első hónapra.
5 méteren belül nem ment még baba közelében. Nem tudja mit hogyan kell csinálni és nagyon fél a jövőtől.
Szivesen megyek szeretem a babàkat.
Azért engem hívott,mert van egy egy éves lányom így még frissek az emlékeim arról,hogy mit hogyan kell csinálni.
Nem szeretném azt ha kellemetlenül érezné magát vagy esetle,hogy túl sok legyek a számára. Nem vagyok egy buzgó mócsing,csak tudom magamról,hogy engem nagyon idegesített amikor anyám,anyós kioktatott,hogy mit hogy csináljak és ez így nem jó stb....
Hogyan tudom őt helyesen terelgetni?
Nem tudom érthető-e,hogy mire lennék kíváncsi. Ha nem akkor megpróbálom átfogalmazni,hogy mire gondolok.
Szerintem ha mész, akkor csak a háztartásba segíts be, süss, főzz, takaríts, hagyd, hogy hangolódjanak a babával és ha ő kér segítséget, csak akkor adj tanácsot.
Szóval hogy meglegyen a biztonságérzete, hogy ott vagy, de mégis önálló legyen, hagy jöjjenek elő a saját ösztönei.
Off: a kicsidet viszed magaddal? (Csak kíváncsiságból kérdem)
Én is azt csinálnám, hogy ellátom a háztartást, bevásárolok hogy neki csak a babával kelljen törődnie. Ha kérdez válaszolok, de beleszólni csak akkor szólnék bele magamtól, ha valami nagyon veszélyeset csinál mondjuk a fáradtság miatt nem figyel.
Én is kíváncsi vagyok,h viszed-e az egy évest, vagy egyedül hagyod egy hónapra?
Természetesen jönne velem. 20 hónapos lesz addigra talán már bírni fogja az utat (2,5 óra hossza) és az idegen helyet is.
De tőle függ minden,ha úgy látom,hogy még nem elég érett ehez,akkor megkérem a sógornőm,hogy szóljon valaki másnak.
És addig itthon hagyod a férjedet? És a kislányodnak kint meg lesz oldva az orvosi ellátása, ha bármi gond lenne?
a legelső, amit tehetsz, hogy csecsemőgondozásról veszel neki egy igen jó könyvet. Modjuk azt, amit te is használtál annak idején vagy amivel leginkább egyetértesz. Egyébként meg beszéld meg vele, hogy szóljon, ha valami nem tetszik vagy ha túl sok vagy neki, és beszéljétek meg. És fogadd el, hogy akármennyire prifi vagy, a döntés az övé, ahogy a felelősség is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!