Velem van a baj, vagy nektek is ennyire sokba kerül a gyerek ruházkodása?
Szintén négy éves fiam van. Horror, mit költünk ruhákra, pedig én is sokszor adok-veszeken vásárolok, a bolti ár alatt jóval olcsóbban.
A kabát, a sínadrág még hagyján télen, mert azok általában kitartanak egy szezont, de a melegítőnadrágok, pólók szinte lekopnak róla az ovi során. Ősszel vettem 6 új melegítőt ovira, de tavasszal újra kellett, örültem, amikor kaptam az Auchanba 1000 Ft-ért darabját. Most őszre megint venni kell. (A barátnőm még rosszabbul is járt, mint mi, mert nála folyton kiszakadnak a melegítők a gyereken, minden hónapban vennie kellett párat.)
Ma voltunk a Deichmannban, a két fiúnak kb. 10 ezer volt a két szandál, vászoncipő. (Tavasszal kaptak sportcipőket, játszósat és elmenőset is.) Cipőben kínait én sem veszek, max. habpapucsot, kemény a talpuk, nem tetszenek minőségre.
Egyébként én is előre vásárolok, már én is nézegetem, szedem össze a holmikat ovira, bölcsire, mert augusztusban minden forint erre menne el. Pont abba a korosztályba tartozik a nagy, akinek nehéz jó állapotú, minőségi, de használt ruhát venni.
Nyugi, ez mindenkivel így van (kivéve persze a szupermamikat!) :)
A gyerekruhák közel annyiba kerülnek, mint a felnőtt cuccok, ráadásul tényleg pikk-pakk kinőnek mindent a gyerekek.
Az ovis fiam évi 2 méretet nő, az iskolás pedig 1-et, na de a nadrágok botrányos állapotban vannak már 2-3 hónap után! :)
Én úgy szoktam csinálni, hogy amikor látok valamit nagyobb méretben leárazva, akkor megveszem, így azért elég olcsón ki lehet fogni jó cuccokat. Pl. most a Tesco-ban vettem több nadrágot is őszre a nagynak 134-es méretben 1000 Ft-ért. A H&M-ben is szokott lenni leárazás + tavasszal 20% kedvezmény, így ilyenkor betankolok pólóval, pulcsival, rövidnadrággal, melegítővel stb. A Decathlon-ban, Hervis-ben, Intersport-ban is mindig körülnézek, ill. az Aldi-ban és a Lidl-ben is szoktak jó cuccok lenni, főleg a technikai ruhák.
A cipőket is mindig megnézem, az utolsó párokat szinte féláron szokták adni, pl. utoljára 3500 Ft-ért vettem egy menő Adidas cipőt a nagynak, mert még a félárból is lejött 20% kedvezmény a Reno-ban :)
Használt cuccokat az ő méretükben olcsón és jó állapotban már nem nagyon lehet találni, mert ami olcsó, az kb. géprongy kategóriájú, a jó minőségűek viszont sokszor az új árában vannak. Talán kabátot lehet néha kifogni, de az is ritka.
Nekem az a mázlim, hogy a gyerekeim simán hordják, amit én választok, szóval nem válogatósak, így legalább nem kell velük mennem :)
Ne évente kétszer vásárolj, ha eloszlik kevésbé megrázó. Nekem a Deichmannos cipőkkel elég rossz tapasztalataim vannak (Elefanten a kivétel de az meg drágább), a Decathlonosak sokkal tovább bírják, árban meg hasonló vagy olcsóbb. Talán kérges szandáljuk nincs, de sportcipőt, bakancsot, csizmát nagyon olcsón lehet venni.
Ha van ismerősöd kicsit idősebb gyerekkel, nyugodtan kérdezz rá nincs-e feles ruhája, ha nincs ideje eladogatni még örül is hogy elpasszolhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!