Gyerektartásként az apa fizetésének hány%-át ítélik? és ha épp nincs jövedelme? 1 ill 3 gyerek/fő esetén?
1. jó nagy baromságot mondott.
50%-tól többet nem vonhatnak semmilyen jogcímen a jövedelemből, persze a gyerektartás elsőbbséget élvez más letiltásokkal szemben.
1-2 gyereknél általában 20-20%-ot szoktak megítélni, 3 gyereknél már inkább a gyermekenkénti 15%-ot.
és ha apa munkanélküli?
és ha utána lesz állása?
úgy tudom, amíg nincs munkája, az állam fizeti helyette. és az mennyi? a minimálbér után nézik?
és ha utána valami 4 órás alig fizetősbe jelenteti be magát...?
Megelőlegezheti az állam, de mostanában csak 6 hónapra szokta, és az is körülményes (jó ideig nem látsz belőle pénzt)
Ha 4 órás állása lesz bejelentett, akkor abból fognak számolni.
Mint írtam: "Fontos újdonság, hogy megszűnik a tartásdíjfizetésre kötelezett szülő százalékos marasztalása, azaz: ezentúl nem a kötelezett fizetésének meghatározott százalékában kell a díjat megállapítani, hanem egy meghatározott összegben, igaz, hogy ezt a kötelezett jövedelmének 15-25 százalékából kiindulva kell kiszámolni."
akkor előnyösebb lenne fix összeget igényelni és nem százalékos arányt?
amúgy én úgy tudom, hogy bcsak 6 hónpra visszmenőleg lehet gyt-t kérni. tehát ha egy gyerek nem kapta 10 éves koárig, azt a 10 évet nem lehet kérni, csak fél évet ebből
köszi 7 es most látom
szóval ha mondjuk most megítélnek vlmi fix összeget munknélkülisége után, zt késpvv változtatni fogfják, h jövedelme lesz, vgy mehet az ember megint perre, h egyáltalán tud a másik fél jövedelmi adatairól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!