Szerinted rossz anya lenne ha egy kicsit többet pihenne? Többi lent!
Vannak ilyen anyukák, én is ilyen vagyok...pontosabban voltam a fiam születése utáni hónapokban. De picit lassítanom kellett, mert a sok éjszakázás/szoptatás mókuskerékben nagyon kimerültem. És akkor be kellett látnom, hogy a férjem maximálisan el tudja látni a kisfiunkat, tehát nyugotan ledőlhetek egy fél órára. De ehhez a férjem kitartása, rátermettsége kellett.
Természetesen nem lesz rossz anya, ha szán saját magára is egy kis időt. De lehet, hogy neki kell egy kis idő, hogy rájöjjön, hogy te is megállod a helyed, ha a gyermeketek gondozásáról van szó. Beszélgess vele sokat, kérdezd meg, hogy mit szeretne, hogyan lásd el a babátokat, hogy teljesen megnyugodjon!
Én valahogy nem bírok aludni ha tudom hogy a gyerek szenved valami miatt, van aki egyszerűen ilyen.
Nekem az szokott segíteni kikapcsolódni, ha a férjem elviszi sétálni/parkba/hintázni stb... 1-2 órára. Akkor gyorsan összedobom a háztartást amivel le vagyok maradva aztán van még egy kis időm olvasgatni. Aztán ha hazajönnek és szépen eljátszanak akkor már ugye nem kell a háztartással bajlódnom, mert kész van, akkor is tudok lazítani, csak akkor megyek oda ha gond van.
Szerintem ezt próbálhatnád meg, amíg elvagytok, addig a feleséged otthon behozhatja a lemaradást feleannyi idő alatt mint amennyi időbe gyerek mellett kerülne és akkor nyugodtabb lesz, ha minden megvan és jobban tud pihenni is.
Az apa is ugyanúgy el tudja látni, ez nem kérdés.
Csak nem minden édesanya tud úgy pihenni, hogy tudja hogy a gyereke a másik szobában fenn van, sír, fáj a hasa stb... Ez nem azt jelenti, hogy apuka rosszul látná el, valószínűleg anyukával is ugyanúgy fájna a gyerek hasa, csak egyszerűen nem tud így anyuka aludni, ahogy más meg bulizó szomszédok mellett nem tud aludni. Mindenkinek más az ingerküszöbe, alvásstílusa ezen szempontból.
És ha már úgyse tud aludni, akkor hasznossá teszi magát anyuka, hogy az egész család minél hamarabb újból nyugalomban pihenhessen, semmi értelme nyitott szemmel fetrengenie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!