Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek normális, ha egy...

Szerintetek normális, ha egy 9éves fiú még a szüleivel alszik?

Figyelt kérdés
2015. júl. 9. 11:08
1 2
 1/16 californ3 válasza:
57%
Elég gáz.
2015. júl. 9. 11:11
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vagyok híve, még a pici baba is aludjon külön szobában ha van rá lehetőség. Szerintünk nem egészséges sem a gyereknek, sem a szülőknek, mi biztos nem fogjuk így csinálni, de ha másnak így jó az ő dolguk.
2015. júl. 9. 11:12
 3/16 A kérdező kommentje:
Láthatásokkor csak az apjával hajlandó aludni. Emiatt vagy én alszom a heverőn a 3hónapos picivel ( félek higy nem hallom meg ha kel a másik szobában) vagy a párom a kisfiúval. Ma szóvá tettem neki,hogy ez már nem egészséges,hiszen lassan kamaszodik a gyerkőc,hát úgy nézett rám mint egy ufo-ra.
2015. júl. 9. 11:14
 4/16 anonim ***** válasza:
Második vagyok. az lemaradt, hogy engem anyum egyedül nevelt fel, tesómnak volt külön szobája később de én sokáig (7 évestől kb 10-12 éves koromig) anyukámmal aludtam egy ágyban, és jobban örültem volna én is egy külön szobának,. Nálunk ez kicsit kényszermegoldás volt, illetve az apa hiánya is közrejátszott, így el nem ítélem, de ha van apa-anya abba nem fér nekem bele hogy a gyerek köztünk aludjon, örülünk hogy tudunk neki külön szobát biztosítani és megmarad a mi intimitásunk is.
2015. júl. 9. 11:16
 5/16 anonim ***** válasza:
ez eddig is így volt míg nem született meg a pici? vagy csak azóta? mert akkor lehet van benne kis félsz, hogy a pici születése miatt nem szereti már annyira őt az apukája... ha mindig így volt, akkor szépen le kell szoktatni erről, mekkora a lakás? lehet neki valahol kis külön kuckót csinálni ami az övé?
2015. júl. 9. 11:27
 6/16 anonim ***** válasza:

„Láthatásokkor csak az apjával hajlandó aludni.”

Alapból azzal értek egyet én is, hogy már egész kis korában aludjon a saját ágyában. De azért az, hogy akkor alszik az apjával, amikor nálatok van, más színben tüntetni fel a dolgot. Lehet, hogy félős, és az idegen lakásban nem érzi magát biztonságban. Lehet, hogy nagyon kötődik az apjához, minél többet vele akar lenni. És az is lehet – ne haragudj, nem bántani akarlak –, hogy téged és az apjával közös gyereketeket akar kizárni arra az időre, míg végre az apjával lehet.

Szóval én ebben az esetben nem erőltetném, hogy külön aludjon, igen, nemsokára kamasz lesz, ahogy írod, és vélhetően akkor abba is fogja hagyni ezt, de 9 évesen azért még gyerek, akinek baromira hiányozhat az apukája az életéből.

2015. júl. 9. 11:28
 7/16 A kérdező kommentje:
Több mint 3éve vagyunk együtt. Igazából mindig így volt. A kicsivel szemben is eléggé elutasító,engem pedig abszolút idegennek tekint. Már megszoktam a dolgot,nem is erőltetem hogy ki legyen rakva apa mellől. Az egyetlen amitől tartok,hogy ha a kicsi ezt látja majd,akkor ő is odaszokik.
2015. júl. 9. 12:04
 8/16 A kérdező kommentje:
Otthon sincs külön szobája,ágya. Az anyjával alszik.
2015. júl. 9. 12:05
 9/16 anonim ***** válasza:

Ennél a kérdésnél csak az a vélemény lényeges, h a GYEREK ANYJA ÉS APJA szerint normális-e?

Ha szerintük normális, ráadásul így ismerted meg a párod és elfogadtad így, akkor nincs jogod beleszólni. Gondolom nem titkolta ezt a helyzetet a közös gyerekvállalás előtt, így bele tudtad kalkulálni a helyzetet, hogy neked így jó-e.

Amúgy most a kistesó születése után hirtelen változtatni a szokásokon szerintem nem lenne ésszerű. Akkor csak mégjobban ellenérzései lesznek a kicsi ellen, hogy még ebben is befolyásolja az ő és apja kapcsolatát. Ha meg akarjátok szüntetni ezt a helyzetet, várjatok kicsit amíg a kistesó is átalussza az éjszakákat és akkor lehet mondani a nagynak, h látod a Józsika is tud aludni egyedül egy évesen, akkor neked is menni fog.

2015. júl. 9. 13:11
 10/16 anonim ***** válasza:

Ne aggódj előre azon, hogy a mos 3 hónapos gyereked mit fog majd csinálni, ha nagyobb lesz. Hisz te magad mondtad, hogy nemsokára kamasz lesz a 9 éves, addigra simán megoldódhat a probléma. :)

Inkább arra vigyázz, hogy nehogy az legyen, mint az én nevelőanyámnál volt, hogy nekem egy csomó olyan dolgot nem engedett, amit aztán később a saját gyerekének igen. Fel sem tűnt neki. Ennél gázabbat el nem tudok képzelni.

2015. júl. 9. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!