Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg finomabbnak kellett...

Tényleg finomabbnak kellett volna lennem császár-ügyben?

Figyelt kérdés

Kertipartin voltunk nemrég, és van egy viszonylag új baráti pár. A lány babát vár, az elsőt. Én is, a másodikat. Kérdezte,hogy hogy szültem a fiam. Annyit mondtam,hogy császáros lett. Ledöbbenve kérdezte,hogy mennyire viselt meg, és hogy hogy dolgoztam fel.

Én meg nevetve mondtam,hogy mivel megmentette az életét, így nem kellett feldolgoznom semmit, nem vagyok egyébként sem annyira gyengelelkű,hogy ezen hónapokig agyalnék. Ezt magára vette és utána mondta a barátoknak,hogy neki ez bántó volt, mert ő belebetegedne a császárba és milyen felelőtlen vagyok,hogy nekem ez csak ennyi. Mármint a szülés!

Most ez tényleg annyira bántó volt?

2015. júl. 8. 15:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%
Tudod én egy picit gyenge lelkűnek érzem magam, sok mindenen tudok agyalni, sokszor túl sokat is. DE egy császármetszésen nem is tudom hogy mit lehet agyalni, csak örülni lehet, hogy mindenki jól van és egészséges, a többi nem is számít. Szóval abszolút nem voltál tapintatlan. Ő látja rosszul a világot, nem a megfelelő nézőpontból látja vagy nézi, és egyet értek azzal, aki azt írta, hogy majd más szemszögből fogja látni; ott és akkor. Nekem is mind a kétszer csak az számított, hogy minden rendben legyen, lényegtelen milyen úton! Boldog babavárást!
2015. júl. 8. 22:19
 12/17 anonim ***** válasza:
64%
Én lehet bántó leszek, de úgy látom most ez egy új divat, hogy bele kell betegedni a császàrba, abba ha nem tud szoptatni valaki, ha nem viseli el a baba a hurcikendőt, és hatalmas vétek nem mosipelusozni. Komolyan agybaj. Mindenre tanácsadókat képeznek ki, csak valahogy én ezekben a történetekben egy dolgot nem látok, a gyereket. Aki szerintem mindennél fontosabb kellene, hogy legyen.
2015. júl. 8. 22:32
 13/17 anonim ***** válasza:
49%
Utolsó teljesen egyet értek veled... lehet én is bántó leszek most de egyszerüen már rosszul vagyok azoktól a kérdésektől hogy úristen már megivott mindent beszedett mindent stb stb de még mindig nincs TEJCI és ő most milyen rossz anya... oké hogy a szervezetnek az anyatej lenne a legjobb, de ha már megtett mindent akkor lekéne ülni és megnyugodni mert a stressz meg pláne nem tesz jót.. persze tudom nem kell elolvasni, nem is szoktam már :D ugyanez a császárral, tényleg fel fogni hogy ebben az esetben megmentik a gyereked meg esetleg a saját életét. Mást most nem tehetsz, mivel utólag derült ki hogy megbántottad :D emiatt szerintem felesleges újra szánt szándékkal felhozni a témát, de még úgy is fogtok beszélni és akkor rákanyarodhatsz a témára, hogy lesz ha azt mondja neki a doki hogy megyünk a műtőbe? Nem a gyermekét fogja szem előtt tartani?
2015. júl. 9. 07:08
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igazából az,hogy én sem értem meg ezt a részét, én elfogadom,hogy van,aki így gondolja. Ha valakinek az a fontos,hogy kádban, füstölők közt, hullámverés hangjára vajúdjon-szüljön én azt is elfogadom. Az ő dolga.

Nem értem,hogy miért kell ezt véleményezni.

2015. júl. 9. 10:31
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem volt bántó, valamit nagyon magára vett, amit neki saját magával kell lerendeznie.
2015. júl. 9. 10:57
 16/17 anonim ***** válasza:

Lassan már azért kell elnézést kérnie valakinek, mert nem esik a szülés miatt depresszióba? Azért kell extra tapintatosnak lenni mással, hátha őt hiperérzékenyen érinti a császár gondolata, holott még nem is szült?

A könyökömön jön már ki, hogy szinte másról sem hallani, minthogy milyen szülésélményre készülnek a kismamák, majd milyen csalódottak, ha nem a terveik szerint alakul minden. Ha a sok görcsölés helyett a babájukkal foglalkoznának és kicsit lazítanának, talán könnyebben fel tudnák dolgozni az eseményeket. Fel kellene nőni a feladathoz, a gyerekvállalás nem csak a szülésből áll.

2015. júl. 9. 11:29
 17/17 anonim ***** válasza:

Az emberek nem egyformák, így azonos helyzetre teljesen eltérően reagálhatnak. Szerintem nem voltál bántó, sőt, ha más oldalról közelítjük meg, rá is rá lehetne fogni, hogy bántó volt a megnyilvánulása. Hiszen ő a kérdésével már burkoltan azt fejezte ki, hogy a császár egy olyan dolog, ami miatt az anyának szarul kellene éreznie magát.

Minden csak nézőpont kérdése:)

Én mondjuk a helyedben (ha egyébként kedvelném az illetőt), akkor leülnék vele beszélni. Megmondanám, hogy sajnálom, ha megbántottam, nem volt szándékos, de gondolkodjon el arról, hogy az ő kérdése is pont ugyanolyan bántó lehetne egyesek számára. Aztán megpróbálnám vele megértetni, hogy egy anya nem attól lesz jó vagy rossz, hogy hogyan jött ki belőle a gyermeke. Ha császárra kerül a sor, hát ez van. Nem sajnálkozni kell, hanem örülni, hogy tart már ott az orvostudomány, hogy ilyen esetben nem hal meg a gyerek az anyjával együtt, hanem egy rutin műtéttel mindketten boldogan élhetnek.

2015. júl. 11. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!