Tényleg finomabbnak kellett volna lennem császár-ügyben?
Kertipartin voltunk nemrég, és van egy viszonylag új baráti pár. A lány babát vár, az elsőt. Én is, a másodikat. Kérdezte,hogy hogy szültem a fiam. Annyit mondtam,hogy császáros lett. Ledöbbenve kérdezte,hogy mennyire viselt meg, és hogy hogy dolgoztam fel.
Én meg nevetve mondtam,hogy mivel megmentette az életét, így nem kellett feldolgoznom semmit, nem vagyok egyébként sem annyira gyengelelkű,hogy ezen hónapokig agyalnék. Ezt magára vette és utána mondta a barátoknak,hogy neki ez bántó volt, mert ő belebetegedne a császárba és milyen felelőtlen vagyok,hogy nekem ez csak ennyi. Mármint a szülés!
Most ez tényleg annyira bántó volt?
Nem volt bántó. Sok nő lesz ilyen hisztis hüpi, ha teherbe esik, mert akkor körülötte forog a világ, vagy legalábbis azt hiszi, és elvárja, hogy mindenki az ő lelkét ápolgassa, ha már pocakja van.
Majd ha ott lesz a szülőszobában, átgondolja.
Én is ugy vagyok mint Te.
Életmentő volt a császár.Megkérdeztem volna tőle h ő akkor mit tett volna ha igy alakul????nem a doki jokedve miatt alakult így,meg nem azért mert te igy ohajtottad éppen.
Nem hiszem h ő ott és akkor tiltakozott volna,egészen máshogy értékelné a helyzetet,ha ez a lehetőség nem lett volna nálunk is h császároznak,akkor én is és a baba is ottmaradunk...szoval szép a természetes szülés,na de nem minden áron.
Nem voltál bántó, ne foglalkozz az ilyen drama queen-ekkel.
Egyébként nem értem, ha rendben lement a szülés (legyen szó természetesről vagy császárról) és mindenki egészségesen, sérülésmentesen túl van rajta, akkor miért kellene hetekig/hónapokig ezen agyalni...
Abban igazad van, hogy nem kell belebetegedni ebbe, és jól is tetted, hogy könnyen túl léptél rajta, hogy császárral szültél. Ezzel nincs is baj. De ettől még tiszteletben kell tartani, hogy másnak ez problémát okoz, nem biztos, hogy ez gyengelelkűségre utal. Én sem vagyok ilyen, én sem betegedtem volna bele, ha császárral születik a fiam, ahogy nem betegedtem bel, hogy nem tudok szoptatni, de tisztában kell lenni azzal, hogy a terhesség, szülés, gyerekágy a hormonok, a testi és lelki váltzások miatt sok nőt sérülékennyé tesznek, és sajnos van, aki nem tud ilyen könnyen túl lépni azon pl, hogy császárral szült, mert pl kudarcnak éli meg, mert pl így nevelték, a környezete ezt sugalmazza neki, lenézik stb. Lehet véleményed, de el kell fogadnod, hogy másnak meg esetleg más a véleménye.
Másfelől sohasem tudhatod, hogy mi van abban a bizonyos hátizsákban, amit a másik ember cipel, így nem is lehet pár mondat alapján megítélni a másik életét, élethelyzetét, lelki erejét. Egy kis tapintat néha nem árt. Nem arról van szó, hogy ne mond el a véleményed, de nem muszáj a nagy véleménynyilvánításban belegázolni más emberek lelkébe.
Köszi Mindenkinek!
Nyilván én ösztönösen nevettem, nem bántásból tapintatosságból. Megmondom őszintén, tényleg azt hittem,hogy viccel. Ha valaki babájának megmenti az életét a császár, hogy a fenébe lehet azon kattogni,hogy hogy élte meg, miért nem bántja stb.
A tapintat nálam ott kezdődne,hogy ilyen esetben ezeket kérdéseket fel sem teszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!