Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg finomabbnak kellett...

Tényleg finomabbnak kellett volna lennem császár-ügyben?

Figyelt kérdés

Kertipartin voltunk nemrég, és van egy viszonylag új baráti pár. A lány babát vár, az elsőt. Én is, a másodikat. Kérdezte,hogy hogy szültem a fiam. Annyit mondtam,hogy császáros lett. Ledöbbenve kérdezte,hogy mennyire viselt meg, és hogy hogy dolgoztam fel.

Én meg nevetve mondtam,hogy mivel megmentette az életét, így nem kellett feldolgoznom semmit, nem vagyok egyébként sem annyira gyengelelkű,hogy ezen hónapokig agyalnék. Ezt magára vette és utána mondta a barátoknak,hogy neki ez bántó volt, mert ő belebetegedne a császárba és milyen felelőtlen vagyok,hogy nekem ez csak ennyi. Mármint a szülés!

Most ez tényleg annyira bántó volt?

2015. júl. 8. 15:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
80%

Nem volt bántó. Sok nő lesz ilyen hisztis hüpi, ha teherbe esik, mert akkor körülötte forog a világ, vagy legalábbis azt hiszi, és elvárja, hogy mindenki az ő lelkét ápolgassa, ha már pocakja van.

Majd ha ott lesz a szülőszobában, átgondolja.

2015. júl. 8. 15:46
 2/17 anonim ***** válasza:
80%
Nem bántó, én is így gondolkodom a császáraimról. Már mitől lenne valaki felelőtlen emiatt? Fogalma sincs mit jelentenek ezek a szavak. Ráadásul nem vagyunk egyformák, van akit megvisel, van akit nem. Boldogabb lenne, ha azon gyötrődnél hónapokig, hogy miért kellett így történnie? Ezt kérdezd meg tőle, ha nem tudja megérteni.
2015. júl. 8. 15:47
 3/17 anonim ***** válasza:
77%
Miért lett volna bántó!? Egy anya akkor felelőtlen ha szüléskor nem a baba egészsége az első. Miért betegedne már bele!? Nem is értem...nyilván fizikálisan egész más igénybevétel a szervezetnek de nehogy már rosszul kelljen magad érezni, mert nem vagy lelki beteg csak mert nem of nature szülted... ez benne van a pakliba aki gyereket vállal az tudja, hogy lehetnek szituk amikor császárra kerül sor.
2015. júl. 8. 15:51
 4/17 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem egyáltalán nem volt bántó.Inkább az a bántó,ahogy ő vélekedik rólad.hiszen az csak az igazi felelőtlenség,ha ragaszkodna a természetes szüléshez,miközben a baba élete a tét.Szóval ne foglalkozz vele akik így gondolkodik az egy begyepesedett agyú idióta,már bocs.
2015. júl. 8. 15:52
 5/17 anonim ***** válasza:
82%

Én is ugy vagyok mint Te.

Életmentő volt a császár.Megkérdeztem volna tőle h ő akkor mit tett volna ha igy alakul????nem a doki jokedve miatt alakult így,meg nem azért mert te igy ohajtottad éppen.

Nem hiszem h ő ott és akkor tiltakozott volna,egészen máshogy értékelné a helyzetet,ha ez a lehetőség nem lett volna nálunk is h császároznak,akkor én is és a baba is ottmaradunk...szoval szép a természetes szülés,na de nem minden áron.

2015. júl. 8. 16:14
 6/17 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem inkább ő volt bántó, mert megszólt azért hogy nem voltál hónapokig lelkibeteg.
2015. júl. 8. 16:49
 7/17 anonim ***** válasza:
71%

Nem voltál bántó, ne foglalkozz az ilyen drama queen-ekkel.

Egyébként nem értem, ha rendben lement a szülés (legyen szó természetesről vagy császárról) és mindenki egészségesen, sérülésmentesen túl van rajta, akkor miért kellene hetekig/hónapokig ezen agyalni...

2015. júl. 8. 17:05
 8/17 anonim ***** válasza:
65%
Egyáltalán nem volt bántó, nem tudhattad, hogy a csaj ilyen mimózalelkű, sőt, valahol inkább őt mondanám bántónak, amiért elvárná, hogy lelkiismereti kérdést csinálj egy életmentő műtétből. Nevetséges. Pont az ilyenek miatt éli meg sok nő kudarcnak a császármetszést.
2015. júl. 8. 19:25
 9/17 anonim ***** válasza:
19%

Abban igazad van, hogy nem kell belebetegedni ebbe, és jól is tetted, hogy könnyen túl léptél rajta, hogy császárral szültél. Ezzel nincs is baj. De ettől még tiszteletben kell tartani, hogy másnak ez problémát okoz, nem biztos, hogy ez gyengelelkűségre utal. Én sem vagyok ilyen, én sem betegedtem volna bele, ha császárral születik a fiam, ahogy nem betegedtem bel, hogy nem tudok szoptatni, de tisztában kell lenni azzal, hogy a terhesség, szülés, gyerekágy a hormonok, a testi és lelki váltzások miatt sok nőt sérülékennyé tesznek, és sajnos van, aki nem tud ilyen könnyen túl lépni azon pl, hogy császárral szült, mert pl kudarcnak éli meg, mert pl így nevelték, a környezete ezt sugalmazza neki, lenézik stb. Lehet véleményed, de el kell fogadnod, hogy másnak meg esetleg más a véleménye.

Másfelől sohasem tudhatod, hogy mi van abban a bizonyos hátizsákban, amit a másik ember cipel, így nem is lehet pár mondat alapján megítélni a másik életét, élethelyzetét, lelki erejét. Egy kis tapintat néha nem árt. Nem arról van szó, hogy ne mond el a véleményed, de nem muszáj a nagy véleménynyilvánításban belegázolni más emberek lelkébe.

2015. júl. 8. 19:30
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszi Mindenkinek!

Nyilván én ösztönösen nevettem, nem bántásból tapintatosságból. Megmondom őszintén, tényleg azt hittem,hogy viccel. Ha valaki babájának megmenti az életét a császár, hogy a fenébe lehet azon kattogni,hogy hogy élte meg, miért nem bántja stb.

A tapintat nálam ott kezdődne,hogy ilyen esetben ezeket kérdéseket fel sem teszem.

2015. júl. 8. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!