Milyen háttal beköthető autósüléseket ajánlanátok?
És ezek álltalàban szuperek!!
Első voltam..
Kezdjük azzal, hogy mennyi idős? :)
Mert az, hogy 9 kg nem sokat mond el.
De igen, meghatározó.
Ugyanis a te babád csak 0-18-as ülésbe ülhet (már ha jót akarsz neki), méghozzá menetiránynak háttal.
Minimum egy éves koráig (de inkább tovább) kell neki így utazni, mert a nyak- és hátizmai még nagyon gyengék (akkor is, ha tud ülni!), egy hirtelen fékezésnél nem tudná biztonságosan megtartani magát.
Szóval a 9-18-as ülés még nem jó neki.
Szia!
A háttal beköthető ülés a hordozó, és a 0-18kg-os ülés.
Ha a hordozót kinőtte, akkor 0-18-as ülés lenne érdemes venni.
Ahogy előttem írták, mindenképp kell a személyes próba, mert ezek az ülések elég nagyok, ráadásul az ülések nagy része Isofixes.
A neves gyártók ülései általában jók lehetnek:
Cybex Sirona
Römer Dualfix (nagy helyigényű, minimális dönthetőség)
Concord Ultimax
Maxi Cosi Milofix (ez az Isofix mellett Top tether-es is)
Maxi Cosi Opal (biztonsági övvel beköthető, szélessége is bővíthethő)
A mostani ADAC teszt a Hauck Variot eléggé lehúzta ebben a kategóriában.
Kedves 7-es: Ezt úgy érted, hogy a háttal beköthető 9-18 kg-os nem jó egy 9 kilós babának?
(Egyébként én csakis háttal beköthető ülésben gondolkozom. A mostani hordozónkból már kilóg lassan a feje, elég hosszú a fiam)
Igen, úgy értem.
Neki csak a 0-18-as jó. A 9-18-as nem köthető be menetiránynak háttal.
Még valami:
A baba nem akkor növi ki az ülést, amikor túllóg a feje a hordozón, hanem akkor, amikor a füle felső vonala feljebb van, mint az ülés támlája.
Autósülés ügyben paramami vagyok, elég jól körbejártam a témát anno.
Amit ajánlok: Cybex, Römer-Britax, Casualplay, Concord, BeSafe (bár kicsit túlárazott), Maxi-Cosi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!