Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki mit tenne a helyemben a...

Ki mit tenne a helyemben a következő szituációban? (Nyilván én döntök, de kíváncsi vagyok más hogy gondolja)

Figyelt kérdés
2 gyerkőc, a nagyobbik alsó osztályos. Sportol. Egész évben keményen dolgozik, cél: országos verseny, ahova most eljutott. Kicsi még, nagyon szükség van azért neki a szülőkre. Viszont ekkor lesz a kistesó 3 hetes. Tudni kell, szülés előtt 1 hónappal kórházban voltam, nagyon megviselte a nagyobbikat és most rettentően igényel engem. A verseny 3 napos, 180 km-re lesz. Ti mit csinálnátok?
2015. júl. 4. 17:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%

5. vagyok. A 2. opciót én is úgy gondoltam, hogy szobafoglalás, stb. De nem tudni, hogyan alakul, milyenek a körülmények, ki mennyit tud pihenni ezalatt, (gondolom, azért a fiadnak se mindegy, hogy teljesít). De te ismered őket, hogy alszik a pici, hogyan eszik. Nekem 180 km még nem távolság, de az ott tartózkodás bizonytalan dolgai miatt nem hiszem, hogy bevállalnám. De nem lehetetlen. :)

Megkérném apát, hogy vegye fel videóra, és együtt megnéznénk itthon inkább.

2015. júl. 4. 21:35
 12/22 anonim ***** válasza:
82%

Ha megtehetitek, menjen az egész család. A 3 hetes gyerek bőven ellesz, így a nagytesó is boldog lesz.

Neked meg mindegy, hol fáj a szülés nyoma.

Egy anya mindent kibír :)

A nagyobbik picifiadnak szüksége van rád, menj vele te is és az újgyerek is.

2015. júl. 4. 21:52
 13/22 A kérdező kommentje:

Én is úgy hiszem maga az utazás a legkevésbé gond. Úgyis aludni fog. Tényleg az ott tartózkodás a kérdés. Meg azért valamilyen szinten a verseny helyszíne is bizonytalan, mennyire leszünk el ott, vagyis őt mennyire zökkentené ki a nyugalomból.

Most , hogy nekem mi fáj, mi nem, sokadlagos, nem veszek róla tudomást. Ez a legkevesebb.

A nagyfiam nagyon okos, megértené, de fájna a szíve és azt sem akarom. Persze nem mondaná, de sokmindenről lemaradtam a kórház miatt.

Szóval van aki úgy gondolja 3 hetesen mehetne szállodába? Nem túl merész dolog?

2015. júl. 4. 22:03
 14/22 anonim ***** válasza:
58%

Én biztosan utaznék a kicsivel együtt. A kicsinek anyára és a cicijére van szüksége /ha anyatejes/, valamint viszonylagis nyugalomra. 3 nap nem a világ, apa maradhat a szállodában a picivel, és altathatja. Én pedig 3 óránként /ha úgy kéri, de egy átlag 3 hetes már általában beáll a 3 óránkénti szopikra/ rohannék vissza a szállodába megszoptatni. Az jutott még eszembe, hogy talán valamelyik nagymamát kérném meg, hogy kísérjen el minket, és lehetne addig a dadus, amíg én a férjemmel a fiunknak szurkolunk.

Nekem van egy 2 éves kisfiam és egy 5 hónapos kislányom. Ha a fiam ragaszkodna hozzá, hogy megnézzem, nem mondanék nemet. Mondjuk a kislányom születésétől fogva olyan nyugis kisbaba, hogy simán ellenne a babakocsiban, vagy kendőben a mellkasomon vagy a nagyival a szállodai szobában. Tiszteletben tartanám a fiam érzéseit. Az sem.utolsó szempont, hogy a gyerekek közötti későbbi jó kaocsolat meginoghat egy rossz döntés következtében. Nem mindegy, higy a nagyobbik gyerkőc nyűgnek érzi a kistesó jelenlétét vagy tudja, hogy az élet megy tovább a megszokott medrében a tesó születése után is.

2015. júl. 5. 01:03
 15/22 anonim ***** válasza:
30%

Gratulálok, megvan az első többgyerekes dilemmád:-) Nevezetesen, hogy "Melyik ujjamat harapjam?"

Ilyen helyzetben fel kell mérni, kinek mi a fontos, miért, mennyire, és ez milyen kényelmetlenséggel jár a másiknak. Innentől könnyű levezetni. A nagynak MOST van rád szüksége. A kicsinek ez nem okozna túl sok gondot, hisz még az otthonát sem szokta meg teljesen ilyen rövid idő alatt. Tehát ha mindannyian mentek, a nagy boldog lesz, a kicsinek szinte mindegy, max. te fogsz jobban kipurcanni a szokásosnál, de azt hiszem, ez meg megéri. A nagy ugyanis megtanulja, hogy nem lett másodrangú, de arról is tanulni fog, hogy már nem csak ő van, hiszen a baba miatt nem mindig lehetsz vele a verseny alatt.

Jó kis csapatépítő tréning:-)

2015. júl. 5. 07:56
 16/22 A kérdező kommentje:

Az utolsó két válaszolónak köszönöm, talán ők értik meg legjobban mit érzek, vagy ők állnak legközelebb a hozzáállásomhoz. Mondjuk régen babáztam, korban is előrébb vagyok és lehet ezért vagyok aggódósabb. Lehet első gyerekkel gond nélkül nekiindultam volna, de azóta olyan sok rosszat olvastam, paráztató történetet, túlféltéseket, hogy már magam is elbizonytalanodtam, hogy a jó.

Nagyon jó ötlet, hogy vigyük mamát és kajaidőre én megyek szállodába, addig is apa tud a nagyobbal lenni és támogatni, de én aztán gyors visszatudok érkezni. Talán eddig ez a legjobb ötlet.

Ha megoldható mindenféleképpen ott akarok lenni a naggyal, hisz egész évben erre készült, ez az ő nagy napja. Így sem tudtam neki részt venni anyák napján sem, évzárón sem, kiránduláson sem, ahol mások szülei mentek. Kisebb versenyeken sem. szóval megterhelő volt a kis lelkének.

Még gondolkoztam kendőn, hogy veszek. Nyugis baba egyelőre, persze ez változhat. Nagyon szeret mellen, mellkason, talán akkor sokkal jobban viselné a tömeget is, nem is lenne annyira kitéve a sok ember között "veszélynek" ha mondjuk egyik nap kicsit magammal vinném.Vagy ha mama nem érne rá. De a mamás opció nagyon jó!

2015. júl. 5. 08:59
 17/22 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem azok is megértették a dilemmádat, akik nem a neked tetsző választ adták. Tégy belátásod szerint, de arra is gondolj, hogy mostmár nem csak az iskolás gyereked lelki békéjéért, hanem az újszülött gyereked egészségéért is felelős vagy. Még oltást sem kapott és te már szállodába, meg rendezvényre vinnéd. Ha ott benyel valamit, akkor ki tudja meddig leszel távol a nagy fiadtól.
2015. júl. 5. 11:57
 18/22 anonim ***** válasza:
De egy háromhetes gyerekkel, ha van autó, miért nem lehet egy kétórás útra elindulni? Én elmennék babástul. Mert ahogy írod, téged igényel, nem az apját. Egy hónapig nélkülözött már "a kistesó miatt". Én mennék. Rendben van, hogy van egy másik gyereked, de biztos nagyon rosszul esne neki, hogy ebben a számára annyira fontos helyzetben nem vagy ott neki.
2015. júl. 6. 09:47
 19/22 A kérdező kommentje:

Természetesen gondolok mindkettőre, a nagyobb lelki békéjére és a kicsi egészségére. Ezért vagyok dilemmában, hogy mi a leghelyesebb megoldás.

Most ez az oltás dolog, ebbe csak azért nem hiszem, hogy kapaszkodni kellene, mert kizárt, hogy épp olyan betegséget kapna el egy szállodából, vagy egy kültéri helyszíntől, ami ellen a 2 hós oltás véd. Akkor addig vásárolni sem mehetnénk. Viszont egyéb dolgoktól tartok, féltem. Más betegségektől hamarabb.

Még nem döntöttem.

Persze az autóút lesz a legkevesebb, eleve a kórház 1 órányira volt, most símán beleférne plusz egy óra.

A többi a dilemma, meg ne bánjam.

2015. júl. 6. 10:55
 20/22 anonim ***** válasza:
De milyen dolgoktól tartasz, mitől félted? Ha egy rendes helyre mentek, egy tiszta szállodába, belföldön, visztek mindent, ami kell, mi baj történhet? Két éjszakáról van szó, az nem a világ.
2015. júl. 6. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!