Havi 300. 000-ből két felnőtt, két gyerek meg tud élni szerintetek? Ház van, kocsi van, hitel nincs, rezsi kb.50. 000!
11-es,
Normális országban ez a minimum fizetés 1 embernek,pl Ausztriában,tehát két minimálbéres él 600-ból.
Persze, de ez nyilván az igényektől függ legfőképpen.
Nekünk a rezsink mindennel együtt kb. 100e, kajára és egyebekre elmegy még 100e, 50-50e Ft pedig megtakarításra megy (hosszú és rövid távú lekötésben), nekem ez nagyon fontos, hogy legyen.
Szóval mi 300-ból nem tudnánk menni nyaralni, nem jutna a házfelújításra és lejjebb kéne adnunk az életszínvonalunkból.
Jelenleg megengedhetünk magunknak 1-2 külföldi nyaralást és több belföldi kiruccanást, kirándulást, strandolást, aquaparkot, játszóházat, mozizást stb. Gond nélkül jut minőségi ruhára, cipőre, ételre, kozmetikumra, vagyis normális életre.
Ehhez még legalább havi 200 kell...
A mi összjövedelmünk kicsit kevesebb mint 300.000, és úgy gondolom jól élünk 4-en, a gyerekeknek mindent meg tudok adni, amire szükségük van, a boltban nem kell nemet mondanom, ha kér valami apróságot, a nagyobbik gyerkőc különórákra is jár, nyáron táborokba is tud menni, még évente egy belföldi családi nyaralás is belefér. Ahogy olvastam a válaszokat, büszke vagyok magamra, hogy ilyen jól gazdálkodok, mert nekünk ennyiből is futja mindenre :)
Ennyiből szépen meg lehet élni, amúgy ha az emberek 500.000 alatt nem vállalnának gyerekeket, Magyarország kihalna, mert csak egy nagyon kis réteg, akiknek ennyi vagy ennél több van havonta.
Mi Kelet-Magyarországon lakunk, errefele ez egy nagyon jó jövedelemnek számít - sőt már az is szuper, hogy mindkettőnknek van állása :)
Sajnos sokan egy vagy két minimálbérből tartanak fenn 4 fős családot és ők sem éheznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!