Anyukák, mit tennétek, ha teljesen ellenséges környezetben élnétek a családotokban?
Bevallom, annyira magam alatt vagyok, hogy nem vágyom vitára, kötekedésre, csak néhány jó szóra, és hogy elhiggyétek, amit írok, az igaz.
Az öngyilkosság gondolata is gyakran felmerül bennem, tudom, szakembert javasolnátok. Más esetben én is ezt ajánlanám bárkinek, ez az ésszerű. Nem fogom megtenni, 2 gyerekem van, értük vagyok még itt.
A dolog röviden, bár ez nem fejez ki semmit, amit érzek: a férjem soha nincs itt, szerintem sokat hazudik, sokat eljár akkor is, ha velünk lehetne. Tehát mindent én csinálok a gyerekek körül, bár én is dolgozom. A munkámat mélységesen lenézi (értelmiségiek vagyunk mindketten, csak ő a versenyszférában van), mert keveset keresek szerinte és kevesebbet is dolgozom. Ez tény, de tudatosan döntöttünk így, a gyerekek érdekében. Minden szabadidőmet velük töltöm, az is tény, hogy a háztartás rovására, de azért nincs kosz, és van ennivaló, tiszta ruha. A gyerekek okosak, boldogok. Soha semmilyen elismerő szót nem kapok, csak feszültség van abban a kis időben, amíg itthon van a férjem. Anyám pedig sajnos sosem szeretett engem, (tudom, nehéz elhinni, de ez van, egy rideg nő), és valamiért azt élvezi, ha köztünk feszültség van, mindig rátesz egy-két lapáttal.
De már remeg a gyomrom a férjem közelségétől, mibe köt bele, mivel sérteget. Ráadásul a legújabb gonoszsága, hogy azzal vádol, hogy megcsalom. Ez fizikai lehetetlenség is lenne, mert mikor és minek? Látom, hogy ő sem hiszi, csak kötekedni akar. De ha elhiszi, még nagyobb a baj, nyilván ő teszi és így védi magát. Úgy érzem, senkihez sem fordulhatok, teljesen elszigetelődöm. Vannak barátaim, de nem akarom elmondani, mert közösek is, de szégyellem is. Na ne gondoljátok, hogy hibátlannak tartom magam, én is türelmetlen vagyok, de ez egy ördögi kör, nem látok kiutat.
Köszönöm, ha valaki elolvassa, ha válaszol, ha nem. Már az is jó érzés, hogy le mertem írni egy anonim oldalon. Holnapra megbánom.
Először is. Anyukád miért van még az életedben? Nincs szükséged ilyen emberre, hidd el. (tapasztalat, nekem jobb az értem Nélküle 17 éves korom óta).
Másodszor: váláson nem gondolkodtál? Mert boldogabb lennél egyedülálló anyaként. Férjed persze láthatná a gyerekeit, és Ennyi.
Sajnálom hogy ezen mész keresztül!
Amit elsőre gondolok.. én mindig azt tartottam, hogy jobb egyedül mint egy rossz kapcsolatban. Gondolom a házasságod volt másabb is és gondolom próbáltad már megoldani vagy hasonló.. nem biztos, hogy sok értelme van de ezt úgyis te látod. Én csak úgy veszem észre, hogy ez a rossz házasság inkább a legnagyobb gond, kiút csak ez lehet, külön. Vagy nyilván helyrehozni de feltételezem beszéltél már neki az erzelmeidrol, nem egy friss dolognak tűnik nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!