Miért hiszitek azt, hogy a nőgyógyász mindent tud rólatok?
Én azért jártam magándokihoz, hogy ne kelljen órákat ülnöm az sztk-s dokinál, ja meg azért mert a magándokim sokkal kedvesebb és figyelmesebb volt. Szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy a magándokiknak is sok-sok betegük van, csak épp nem mindegy, hogy egy darab rongyként néz rád az orvos vagy esetleg képes kedvesen hozzád szólni.
S félre ne érts, van kedves sztk-s doki is. Csak nálunk nem az, így nem volt kedvem vele jópofizni, inkább magánt választottam.
Szerintem amúgy most te is csak általánosítasz, nem? Gondolom te sem hiszed el, hogy mindenki csak azért választ magánorvost, mert azt gondolja, hogy a nőgyógyász mindent megjegyez minden egyes betegéről?
Ja, amúgy az első terhességemkor olyan orvoshoz jártam, aki tényleg sok mindent megjegyzett rólam, még a férjem munkájáról is mindig kérdezett, mert egyszer beszélgettünk, és megjegyezte mivel foglalkozik. Na bumm, van ilyen is!
Motiváltabb arra, hogy tudja az előzményeket, akkor fogalmazzunk így.
Igen, az enyém tudja, és nem hiszem, hanem tudom (bár nyilván "mindent" nem tud rólam, csak ami rá tartozik). :)
Biztos vannak kivételek, sajnálom, ha neked rossz a tapasztalatod. És van példa az ellenkezőjére is, a jó orvosok ilyenek (ahogy az előző is írta), nem kell feltétlenül magánorvosnak lennie. De ha az, akkor ez el is várható 100 %-ban, így értem a motiváltabb jelzőt.
Miért hiszem? Talán mert ezt tapasztalom. Meglát és tudja, h én vagyok a lombikos kismama, akinek hiperstimulált petefészkei vannak/voltak, stb. Lehet, h nem tud minden leletet kívülről, de elég annyi, h tudja, kinél mire kell odafigyelni.
Amúgy ha te elégedett vagy az sztk-s bánásmóddal, akkor ne fogadj magándokit, ennyi.
Vagy most az a bajod, hogy te nem teheted meg, hogy magánorvoshoz járj? Ezért ez a kirohanás? Ha így van, sajnálom, de ha nincs tapasztalatod benne, milyen ellátást nyújt egy lelkiismeretes magánorvos, akkor meg pláne nem kéne véleményt alkotnod ebben a témában.
Nem gondolom, hogy mindent fejből tud rólam, viszont a gépében ott vannak az előzmények egy kupacon...
Én a következők miatt járok magánba, nem pedig sztk-ba:
- nem kell órákat várni a soromra munkaidőben,
- sokkal több idő jut rám és a kérdéseimre, így alaposabban át tudunk beszélni mindent,
- vizsgálatkor nincs átjáróház, mindig ugyanaz az egy ember nyúl hozzám,
- terhesség idején nem kellett hetekkel korábban UH időpontot vadászni, hanem 1-2 nappal korábban megbeszéltük a dokival,
- rákszűrést követően egy rosszabb lelet esetén azonnal hívott telefonon és 1-2 napon belül már ott voltam nála további vizsgálatokon.
Fentieken túl még jó fejnek is tartom, akinél nem érzem feszélyezve magam.
Az én dokim, akihez még Budapesten jártam, és összesen háromszor voltam nála, rögtön tudta, mi volt korábban. A mostani dokim (külföld, államilag fizetett rendelés), a kórelőzményre való rápillantás nélkül tudta, hogy mikor voltam nála pajzsmirigyhormont nézetni, ezért alapból mondta, hogy most is nézessünk. Tisztában volt azzal is, hogy tavaly kétszer jártam nála nyáron, és mikor a legutóbbi alkalommal a vérvétel kapcsán ott voltam, meg is kérdezte, hogy mi a helyzet nyár óta a panaszaimmal (eltelt a két vizsgálat között kb. 7-8 hónap).
Különben otthon én azért jártam magándokihoz, mert nem akartam hónapokat várni a sorra kerülésre, aztán órákig ott ülni, és azt szerettem volna, ha az ultrahangozást is azon melegében elintézik. Jártam sztk-s rendelésre korábban más okból, nem is egyszer, hát van egy "kis" különbség. Nem azt mondom, hogy mindenhol ez van, de a magándoki tényleg sokkal gyorsabb, és több időt szán az emberre, elmagyarázza a dolgokat. Én annak a budapesti dokinak köszönhetem, hogy 1 év kimaradás után sikerült rendezni a ciklusomat. Tájékozott volt, tudta, hogy a rajtam korábban hiába, és fölöslegesen kipróbált Norcolut-Clostybolbegyt "kúra" nem segít, mert nem a problémát oldja meg. Elmagyarázta, hogy helyette mit csináljak, ami ráadásul mégcsak költségesnek sem volt mondható, és érdekes módon az általa saccolt 3 hónap múlva meg is jött végre, és a cisztáim is eltűntek.
Van persze magándoki és magándoki között is nagy különbség, előtte már voltam másiknál, aki mégcsak meg sem ultrahangozott, úgy írta fel a fentebb említett gyógyszereket, és azért is kicsengettem a pénzt, szóval érdemes ajánlások alapján is választani. Szóval abban egyetértek, hogy attól, mert valaki magándoki, még nem lesz automatikusan jobb, mint akihez az sztk-ban megy az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!