A nőgyógyász elküldhet olyan vizsgálatokra, amiből kiderül, IR-em és PCOS-om van-e?
Egyáltalán mit vizsgálnak? Hormonszintet vérből, terheléses vércukrot? Egyiken sem voltam sosem.
Amíg egy mód van rá, szeretném ingyen megúszni, bár a doki szakértelmében nem vagyok biztos, a labort úgysem ő csinálja, max az eredményekkel majd elmegyek magánhoz.
Pontosan mit kell mondanom?
Amúgy olyan 34-37 napos ciklusaim vannak, vérzés mindig jelentkezik. Két hónapja próbálkozunk,és az elejétől fogva nézem ovu teszttel. Múlt hónapban volt peteérésem, most még az olcsóbb, onestep teszt szerint nincs, pedig egy hete már kellett volna lennie.
Viszont szőrösödöm, könnyen hízom, az édes dolgoktól hamar hányingerem, hasfájásom és hasmenésem van, mióta könnyített étkezésen vagyok, jobban ügyelek a szénhidrát bevitelre, nincsenek ilyen panaszaim.
Ha csak 2 hónapja próbálkoztok akkor szerintem vezesd a reggeli testhodet. Ovu teszttel együtt teljesen jó.
Előfordul, hogy nem minden hónapban van peteérés egyébként olyan nőkkel is, akiknek sincs semmi bajuk. Szóval egy hónapból ne indulj ki még. De az ovu teszt akkor is lehet pozitív ha megérett a sejt viszont nem lokodott le. Ezért jó a hogorbe mellé.
Ahhoz hogy ez megállapítható legyen, érdemes minimum 3 pontos terheléses cukor ÉS INZULIN tesztet nézni (ez utóbbi számtalanszor lemarad sztk-ban), valamint hormonsort. Gyakran jár együtt pajzsmirigy problémákkal, prolaktin vagy progeszteron szint eltéréssel.
Érdemes úgy csináltatni, hogy elmész egy magán dokihoz (pl. mensmentis.hu ), megbeszéled a kérdéseidet, megmondják, milyen vizsgálati eredményekre van szükség, majd elmész sztk-ba, kiharcolod, hogy csinálják meg, és az eredményekkel visszamész hozzájuk, és velük elemezteted. Már távkonzultáció is van, ha kényelmesebb. Első alkalommal nem , de később a kontrollokhoz. Szerintem érdemes tudni arról, hogy nem minden orvos ért ehhez egyformán. Különben nem vártam volna éveket én sem a normális diagnózisra és nem szedtem volna olyan gyógyszereket, amikről végül kiderült, hogy többet ártottak, mint használtak. Nekem megérte magánba elmenni, és teljes kivizsgálást kérni, 2 gyermekem köszönhetem nekik. Azóta is havonta teszek félre e célra, mert mindent megér.
Jah, és rendszeres 30 napos vérzésem volt nekem is, csak épp ovum nem volt, sajnos. Túlsúly volt, szőrösödés, cukor-éhség és érzékenység, mert folyton küzdöttem a hasmenéssel, ami a leglehetetlenebb helyeken tört rám. Aztán paleo-zni kezdtem, és eleinte jobban voltam, aztán egy fél év múlva még szarabbul, mert a teljesen levitt szénhidrát mennyiség teljesen kikészítette a testem. Csalóka az, hogy mi a jó és mi nem az. Nem midnig érzed meg, néha csak utólag, hogy hiba volt. Nem véletlenül dolgoztak ki tankonyhát, diétás könyvet, és nem véletlenül dolgoznak össze itt az orvosok és dietetikusok. Sajnos ez nem olyan egyszerű dolog.
www.pcos.hu
Én a 160 grammos szénhidrát diétát akarom tartani. Jelenleg még nem tudom pontosan vezetni, de majd veszek konyhai mérleget hozzá. Meg tornázni is akarok, mert egyelőre a mozgást nem tudtam beütemezni az életembe.
Gyógyszert viszont nem akarok szedni, pedig tudom, hogy általában PCOS mellé szoktak.
Szerintem nekem általában szokott peteérésem lenni, mert mindig éreztem magamon, hogy azokon a napokon izgatottabb vagyok, libidó az egekben. Ebben a hónapban nem éreztem, hát nem is volt ovu a teszt szerint.
Hőmérőzni nem érdemes nekem, folyamatosban dolgozom.
Pajzsmirigyem a vérvételek szerint rendben van, mert azt már nézték nálam. Az éhgyomorra vett vércukrom is jó, bár tartok tőle, terhelésnél már nem volna az.
Nekem muszáj lenne valahogy nődokin vagy sztk-s endokrinológuson keresztül intézni, mert utazgatni Bp-re vagy Isten tudja hova nem tudok Vas megyéből. A munkarendemmel képtelenség, szabadságot meg nem fogok hip-hop kapni, egész nyárra szabadságstop van részemre. Meg aztán nem fizetek azért, amire minden hónapban fizetek... azaz a tb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!