Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért megy jobban a segélyből...

Miért megy jobban a segélyből élőknek?

Figyelt kérdés
Azoknak, akiknek még iskolájuk sincs befejezve, életükben 5 percet nem dolgoztak, egyik napról a másikra élnek, hamarabb megvan mindenük vagy több dolguk, mint akik ledolgozták az életüket, egyetemre jártak stb. Jelenleg gyesen vagyok, párom magánvállalkozó, de most nem nagyon megy neki, anyum nyugdíjas, 2 gyerekünket támogatja teljes mértékben, párom szülei is segítenek, mégis meg kell gondolnunk, mire költjük a pénzünket. Nem élünk nagy lábon, van, amikor megszorulunk, de nem hitelezünk a boltban, nem kérünk senkitől kölcsön, magunknak is és a gyerekeknek is a szükséges dolgokat vesszük meg. Sok család van a falunkban, ahol egy házban élnek 7-8-an, mellé még 4-5 gyerek, segély után egy héttel kéregetnek ételt, pelenkát, de mindenféle kencéket használnak, ilyen-olyan tarka hajuk van, otthonra minden héten új ruha, új cipő, a gyerekeknek még jobban, olyan játékok, amire nekem gyüjteni kéne stb. A másik oldal villany, fütés, víz a házban nincs, de új autó, upc, ahol van áram, ott internet, jobbnál jobb telefonok, tabletek. Nem irigykedek, és provokálni se szeretnék, de ez nagyon idegesitő tud lenni.
2015. jún. 29. 18:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Te magad írod le, hogy hitelből (pl. személyi kölcsön, áruvásárlási hitel), illetve azért, mert ilyenekre elköltik a pénzt az első napokban, utána meg kvázi éheznek.

Nem igazán értem, hogy mi a kérdésed.

2015. jún. 29. 18:55
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem megy jobban, tévedsz. Mások az igényeik, ennyire egyszerű.
2015. jún. 29. 18:57
 3/19 A kérdező kommentje:
Komolyan nem értem, hogy 2 nap után enni sincs nekik, de azért pl. a gyereknek ott áll 3 bicikli az udvaron, csak, hogy villogjon a szomszédoknak. És még mellé fennhordják az orrukat, meg minket mondanak le.
2015. jún. 29. 19:02
 4/19 anonim ***** válasza:

Én sem értem mi a bajod.

Nálunk 3 gyerek van, én még nem dolgoztam, majd most szeretnék el menni. Férjem dolgozik. Nemrég vettünk egy ócska kis házat hitelre, azt újítjuk szépen lassan. Segítségünk nincs. Kéregetni nem szoktunk soha, számlákat fizetjük. Akkor nekem most szégyelni kellene magam? (te is gyesen vagy, gondolom te se dolgoztál még)

2015. jún. 29. 19:05
 5/19 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, nyilván te nem abba a rétegbe tartozol, akikre gondoltam, a kisebbségi nemzetiségüek, akiknek a munka mindig is mocskos volt, az iskolát kerülték. Igen, jól gondolod, nem dolgoztam még, mire leérettségiztem, már teherbe estem. De nem szültem a semmire, párom keményen dolgozott akkor is és most is. Sőt akikre gondolok, kinevették anyumat is, aki reggel 6-kor már a buszra sietett, míg ők otthon henyéltek. És mindig az ilyenek a legbeképzeltebbek, a semmire büszkék.
2015. jún. 29. 19:15
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Azokról írsz, akik segélyből élnek, holott te is azon élsz. Azért ez így elég érdekes...

Írod, hogy nincs villany/víz.. hát látod arra nem költenek, nálunk erre kapásból elmegy egy 20-as. Ő abból ruhát vesz vagy fodrászhoz megy. De neki 2 nap múlva nincs pénze.

Ha te se fizetnél annyit rezsire, biztos jutna több pénz "luxusra"

2015. jún. 29. 19:22
 7/19 A kérdező kommentje:
Családi házban élünk, csak a villanyt kell fizetni, víz a házunk melletti kútra van kötve, szóval ingyenes, fütés télen fával. Szóval 10.000 megy el villanyra, mert anyuval közösen fizetjük. Szlovákiában élek, 2 gyerekre gyes+családi 250 euro+ férjem átlagban 200+ anyum 300. Ebből jön le 90 eu villany. Most akik munkanélkülin vannak, azok fejenként 120 eu+ lakhatási segély+ családi+aki gyesen van az 220 eu. És egy perce nincs ledolgozva.
2015. jún. 29. 19:35
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
De még mindig nem értem... neked sincs egy perced se ledolgozva, hisz azt írtad nem dolgoztál. Akkor mit vársz többet?
2015. jún. 29. 19:39
 9/19 A kérdező kommentje:
Itt mindegy h ki mennyit dolgozott a gyes fix összeg 220 eu. Aki dolgozott, az kaphat a 34. héttől a baba 6 hónapos koráig a fizetése kb 80 százalékát. 6 hónap után mindenki 220 eut kap. Mivel nekem már 1,5 fiam van, és lassan 3 éves lányom, akkor is annyit kapnék, ha fejreállnék is. Szeretnék itthon lenni, amíg a kisebb oviba megy, de ha miden kötél szakadna, akkor most is mennék. De aki úgy áll hozzá, hogy minek dolgozzak, úgyis eltart az állam, meg szülök még pár gyereket, azokra értettem. És olyan is van, aki direkt bolondnak nyilvánitja a gyerekeit a több pénz reményében.
2015. jún. 29. 20:04
 10/19 A kérdező kommentje:
40 évesen és nem tudják mit jelent a munka szó, és még elvárják a férjemtől h ingyen csinálja meg nekik a pc- jüket, mert a férjemnek szervize van.Ha azt mondja h nem vállalja, megtámadják az utcán. Ezek abból élnek h meglopjak a becsületesen dolgozókat, a telkünkről elloptak már szinte mindent, férjemnek maszek laptopját, kasszagépet, szerszámait. Sajnos errefelé nagyon sok a lopás, sok helyre betörnek és a polgármester is nekik ad igazat.
2015. jún. 29. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!