A fősuli nappalin beleszámít a gyedbe?
úgy értem, hogy kell 1-2 évet bejelentettem dolgoznom,hogy kapjak gyedet,de a fősuli is beleszámít ebbe? milyen mértékben?
Több helyről hallottam már ezt,csak pontosítani akarom.
Köszönöm a válaszokat!
Szigoruan NEM!!!! Söt az alap gyesen kivül semmit nem kapsz, meg a csp-t. En vegigjartam mindent, erre mondom hogy ott rohadjon meg aki azt hajtogatja ebböl a ********************** kormanybol hogy szüljön mindenki fösuli meg egyetem alatt es az milyen jo... hat marha jo. Semmivel nem tamogatnak, se a gyed re se arra a tamogatasra amit meg a dolgozo nök kaphatnak ilyenkor. mindenhonnan elhajtottak hiaba reklamaltam meg hozakodtam elö a 180 nap biztositottsagommal es a törvennyel, le voltam ejtve. (Persze nem mintha ez valtoztatott volna a helyzeten, mert szerettünk volna babat, csak szemetsegnek tartom).
Ja meg annyi hogy afösulin kell szocsegelyes papirt beadni es akkor ha nappalin folytatod vagy amig oda jarsz egyetemtöl függöen kapsz valamennyi pluszt havonta en 22000Ft-ot kaptam 2 eve.
Jaj, sok okos...
A kérdező azt kérdezte, hogy beleszámít-e, nem azt mondta, hogy jelenleg nincs munkahelye és tanul!!!
Kedves kérdező: beleszámít, 180 nap erejéig, ahogy az első válaszoló is megmondta.
Önmagában a főiskola ideje nem számít ilyen értelemben biztosítási jogviszonynak.
DE!
A tgyásnál és a gyednél mindig az igénylést megelőző kettő évet nézik, ha ez idő alatt legalább egy éves közép- és főiskola nappali tagozatán folytatott tanulmány
idejéből 180 napot beleszámítanak a 365-be. De mindezt csak akkor számolják bele, ha az igényléskor van élő munkaszerződésed.
Egyébként én egyik kormánytól sem hallottam, hogy szülj egyetem alatt... Ez a szabályozás mindig is így volt, csak a 180 biztosítotti napos időszakban nem volt számszerűsítve, hogy hány napot számítanak belőle.
Én főiskolás vagyok, gyesen.
Terhesen sehová nem vettek fel dolgozni, pedig ha legalább 90napot dolgoztam volna szülés előtt, akkor a főiskolai tanulmányok miatt kaphattam volna Tgyást, gyedet(régi rendszer)
Az a biztosítási idő beleszámít, figyelembe veszik, csak a szüléskor meg kell lenni a most már 185nap plusz munkaviszonynak.
Magyarul, most diplomázol, az azt jelenti, hogy van már 3év főiskolád, abból veszik az utolsó 180nap biztosított időszakot, elhelyezkedsz azonnal dolgozni, ott bezsebelsz megint 185napot, akkor ha a munkaviszonyban töltött idő 187. napján szülsz kapsz tgyást, gyedet.
Ha nem sikerül elhelyezkedned a baba születése előtt akkor csak alanyi jogon járó gyest kaphatsz.
www.elintezzuk.hu-n pedig 100%os választ is kaphatsz, nekem is ők próbáltak segíteni, de pocakost nem vesznek fel:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!