Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok a Tília...

Ti mit gondoltok a Tília lánynévről?

Figyelt kérdés

Nektek tetszik? Adnátok gyereknek is? Vagy túlságosan is extrém névnek tartjátok?

Ritka név, az tény, de szerintem egyáltalán nem olyan hivalkodó vagy extravagáns, mint sok manapság divatos név.

Pl. nekem a Zselyke sokkal inkább tűnik kirívónak a többi név közül, még azzal együtt is, hogy mostanában sokan adják ezt a nevet.

2015. jún. 10. 15:22
1 2
 1/14 anonim válasza:

Nekem rögtön Attila jut eszembe.

Olyan mint fiúban a Lipót.

Zselyke inkább.

Helga.

Bernadett.

2015. jún. 10. 15:35
 2/14 anonim ***** válasza:
nem rossz. tényleg ritka, és szép a hangzása. nem feltétlen adnám a gyerekemnek, de jobban tetszik mint a Zselyke pl.
2015. jún. 10. 15:37
 3/14 anonim ***** válasza:
Sosem hallottam ezt a nevet, de kifejezetten tetszik! Szerintem nem kirívó, mégis különleges :)
2015. jún. 10. 15:39
 4/14 anonim ***** válasza:
Különleges név, bár lehet, hogy sokan Ottíliának fogják érteni, mivel az ismertebb és hasonló név.
2015. jún. 10. 15:43
 5/14 anonim ***** válasza:

Szép név, nem túl extrém, bár tényleg az Otília "ismertebb" név miatt, lehet, hogy sokszor félre fogják érteni és ki kell majd mindig javítania szegénynek.

Én adnám, de van ami jobban tetszik ezért nem fogom.

2015. jún. 10. 15:47
 6/14 anonim ***** válasza:
95%
Nekem nagyon nem tetszik. Olyan, mintha lemaradt volna egy O az elejéről. És úgy már tényleg szép név.
2015. jún. 10. 15:51
 7/14 anonim ***** válasza:
39%

Szerintem gyönyörű név! :)

Nagyon szépen cseng, különleges és dallamos. Egyáltalán nem gyakori, sőt, kifejezetten ritka, de mégse olyan eltúlzott vagy kirívó, mint a mai divatnevek többsége. Szerintem rendkívül szép és bájos név, én még akár adnám is a kislányomnak. :)

2015. jún. 10. 16:12
 8/14 anonim ***** válasza:

Általános iskolában volt egy barátnőm, aki akkor úgy tervezte, hogy a kislányát Zíliának fogják hívni, így nekem ez ugrott be elsőnek.

Amúgy maga a név szép. érdekes, ritka ugyan, de nem mondanám kirívónak. Én nem adnám, nekem a hétköznapi nevek pl. Zita, Blanka, Csilla, Kinga, Júlia jobban tetszik.

2015. jún. 10. 16:22
 9/14 A kérdező kommentje:

Összességében akkor azért nem vagyok olyan rossz véleménnyel róla. :) Legalább is az eddigi válaszok alapján nekem úgy tűnik, hogy viszonylag pozitívan ítélitek meg.

Valaki írta, hogy még sosem hallotta ezt a nevet, de tetszett neki. A kedvéért utánakerestem picit. ;)

A Tília latin eredetű női név, jelentése: hársfa.

2015. jún. 10. 17:49
 10/14 anonim ***** válasza:
55%
Nekem tetszik. Fel is írom a listámra :)
2015. jún. 10. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!