Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha nézni/hallgat...

Mit csináljak ha nézni/hallgatni nem bírom ahogy a barátnőm ordítozik 2 és fél éves kisfiával? Részletek lenn.

Figyelt kérdés

Most született a kistesó (1 hónapos). Sokat vagyok náluk, mert nagyon jó barátnőmről van szó. Tudom, hogy hormonok, meg minden, de amióta megvan a baba azóta a nagyobbikkal állandóan üvölt, türelmetlen, és panaszkodik, hogy mennyire rossz (pedig nem az, tündéri mint eddig is...). Nem tudom, hogy mi történt vele, a picit ellátja rendesen, nem tűnik depressziósnak, csak olyan mintha a nagyobbikon vezetne le minden feszültséget. Olyanokért leüvölti a fejét, ami egy 2 és fél évesnél teljesen természetes. Egy példa, ha kiönt pl. valamit látom, hogy szabályosan fél, hogy mit fog szólni az anyja, és feltakarít maga után, ilyet még nem is láttam ilyen pici gyerektől (tök jó, de nem így kellene rászoktatni ahogy a barátnőm teszi).

Szegény picuron látom, hogy nem érti mi lett az anyukájával, úgy lóg rajtam ha ott vagyok, mint egy kismajom az anyukáján, gondolom szüksége van egy kis szeretetre... :( Tényleg nem akarok beleszólni, mielőtt azt írjátok, hogy ne szóljak bele, de a szívem szakad meg érte, tegnap este is sírt amikor eljöttem. A barátnőm persze ezért is üvöltött vele. Ti beszélnétek a barátnőtökkel erről? Vagy mit csináljak?

2015. jún. 8. 12:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
37%

Márpedig ez szerintem szülés utáni depresszió. Épeszű ember nem beszél így a gyerekével, pláne ha előtt soha nem volt ilyen.

Beszélj vele. És a férj egyébként mit mond?? Ha ilyet csinálnék, akkor a férjem és az anyám lenne az első, aki szól érte.

2015. jún. 8. 12:58
 12/16 anonim ***** válasza:
37%

Sokféleképpen jöhet egyébként ez.. A nővéremnél is volt, ő magától ismerte fel, hogy baj van. Már nem mert egyedül lenni a gyerekével, mert félt, hogy megrázza, kárt tesz benne. Kb 2 hónapos volt a pici, mikor önként ment el egy pszichiáterhez. A szüleink és a férje sokat segített neki, rendbe jött, imádja a lányát, semmi probléma nincs.

Nála valószínű most jelentkezett.

2015. jún. 8. 13:00
 13/16 anonim ***** válasza:
Pedig nyisd fel a szemét saját tapasztalatból mondom. Velem is ugyanez volt, de nekem senki nem mert szólni. Bő 10 hónap után jöttem rá, mit is csinálok a saját gyerekemmel.
2015. jún. 8. 13:09
 14/16 anonim ***** válasza:
Volt anno egy szomszéd nő, aki mindig káromkodva ordenáré módon ordított a pici gyerekeivel. Nem volt depressziós, csak kimerült, meg halmozódott benne sok apró napi gond. A másik szomszéd nő felment hozzá, és kedvesen, nyugodtan elmondta neki, mit vált ki ezzel, és h a gyerekeknek nem tesz jót, ha kell forduljon szakemberhez, stb. Utána sírt a nő, de soha többet nem ordibált. Ha jó barátnőd, akkor elmondhatod neki. Viszont a férjével is beszélhetnél, ő hogy látja. Szóval lehet, h egy nagy beszélgetés is segít...
2015. jún. 8. 13:20
 15/16 A kérdező kommentje:
A férje nem tudom mennyit tud erről, olyan munkája van, hogy 2 hetet a városban tölt és haza tud járni esténként ugye, 2 hetet másik telephelyén a cégüknek. Mivel amikor megszületett a baba 2 hétig szabin volt (ő volt a fiúval amíg kórházban volt a barátnőm szüléskor), most meg már lassan 3 hete nincs otthon mert így tudta elcserélni. Lehet ez is a baj, de pont azért megyünk segíteni a nagyikkal, hogy ne érezze egyedül magát, meg ne szakadjon minden rá. De most hétvégén jön haza a férje, és 2 hétig itthon lesz, lehet hogy vele is beszélek.
2015. jún. 8. 13:27
 16/16 anonim ***** válasza:
És a nagyszülők?Szomorú,ha ebből nem vesznek észre semmit.Ha meg igen,miért nem teszik szóvá,vagy kérdezik meg,hogy mi a baj,miben tudnának segíteni?Talán egy kis szabadidőre,"lélegzetvételre" lenne szüksége.Egy masszázs,pedikűr,vagy csak Veled elmenne,beülnétek egy cukrászdába beszélgetni egy kicsit,nem tudom.Nekem 3 gyerekem van,bizony engem is ki tudnak akasztani,pláne,ha fáradtabb vagyok.Mihamarabb segítsetek Neki,nehogy a kicsi fiú lássa kárát.
2015. jún. 8. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!