A párommal nem egyeznek meg a nevelési elveink. Minden ugy van ahogy ö akarja és én mindig nyelek. Már nem birom sokáig. Mit tegyek?
hát...erre tényleg egy vaskos beszélgetés lenne a megoldás.
mi a férjemmel NAGYON sok mindenben különbözünk, de megtaláljuk egymást. ugyan úgy ahogy gyereknevelés szempontjából, talán még csak terhes voltam de már arról beszélgettünk kinek mi a határ, babás séta közben ecseteltük hogy nah mit veszünk, mit nem, egymás ellen nem uszítjuk a gyereket, és nem mondunk a gyerek előtt ellent a másiknak. stb...és így is van.
nálatok is kompromisszumot kell kötni, mivel te vagy vele otthon te "neveled", te rendezed a napirendet...stb. nalunk sem szól ezekbe bele a férjem, nem is engedném.
Mi ugy oldottuk meg, hogy en dontok a gyereknevelessel kapcsolatos dolgokba hisz en "iszom a levet" ha hisztis nyugos akaratos stb hisz en vagyok vele egesz nap. Tok jol mukodik. Persze sokszor erzem hogy harit minden felelosseget de meg mindig jobb mint ha a gyerek latna, hogy van lehetosege a manipulaciora a nevelesi elvek kulonbsege miatt.
En mondom meg mikor alszik ha reggel en viszem nyugosen oviba. En mondom meg hogy ennyi edesseg eleg volt ha utanna en vagyok a beporgott gyerekkel stb.
Igy a gyereknek eselye sincs kijatszani a szabalyokat. Nem vagyok vaskalapos egyaltalan de vannak dolgok amikbol nem engedek.
8kor megy az agyba 8.30ig meseolvasas utanna villanyoltas. Felolem nezheti a plafont 11ig ha csendben van.....de ugy is megunja es elalszik gyorsan. Szep szoval is megerti, hogy csak 1-2 kocka csokit kap kulonben kezelhetetlen. Ha hisztizne meg az sem jar.
A kisgyermeked annyi idos mint az en kissebbikem. O is kel ejjel sokszor es O is a mi agyunkban kot ki. O sem akar a sajat agyaban csak ugy elaludni. Nem feltetlenul nevelesi hiba.
Viszont ezt nektek felnotteknek tisztazni kell! Az a szulo huzza a hatarokat akie a kovetkezmeny. Ebben vita nincs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!