Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van valaki akinek balkezes a...

Van valaki akinek balkezes a gyereke?

Figyelt kérdés
Azért kérdem ,mert a fiam (9 éves)balkezes,és a matekon kívül semmi nem érdekli.Olvasni úgy ahogy szeret,de nem megy a helyesírás,és az idegen nyelv helyesírása sem(angol).Van esetleg hasonló gondotok?
2010. febr. 27. 11:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyáltalán nem attól függ.A nővérem inkább az irodalmat meg az ilyeneket bírta amikor suliba járt és balkezes volt.
2010. febr. 27. 11:52
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
2010. febr. 27. 12:00
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Öcsém balkezes és nem ír jól helyesen, de ő diszlexiás. Viszont általánosban a legjobb barátnőm szintén balkezes volt, és inkább humán érdeklődésű, jól írt helyesen. Unokatesóm is balkezes, őt jobban érdekli a matek, de pl. töriből is jó, meg gyakorlatilag mindenből, 4-esnél rosszabb jegye nem volt semmiből.
2010. febr. 27. 12:05
 4/12 A kérdező kommentje:

Én jobbkézzel írok,de valószínűleg áttszoktattak,mert mindkét kezemet tudom használni mindenre kényelmetlenségek nélkül.Írni is tudok ballal minden gond nélkül,de a jobbal gyorsabban.

Engem sosem érdekelt a matek,én csak a törit és a magyart szerettem(még a szorzótáblát sem tudom).

Volt tanárnénim mondta,hogy a gyerkőc matek iránti rajongása a balkezességgel is összefügghet.

Nem tudom.Próbálok utánna nézni,de eddig nem sok sikerrel.

2010. febr. 27. 12:12
 5/12 anonim ***** válasza:
Én balkezes vagyok és utálom a matekot, fizikát, kémiát. :D Na jó mondjuk úgy negyedikig szerettem meg elsőben kaptam belőle dicséretet általánosban, de később akkor sem ment már ha akartam szóval nem értek hozzá. De az angolt, olvasást, biológiát imádom, a törit is szerettem míg érdekes volt a tanár. Szerintem itt nincs összefüggés.
2010. febr. 27. 12:38
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én balos vagyok, és szerettem a minden tantárgyat, és jó is voltam mindenből, jó volt a felfogásom. Viszont nekem az ügyességi része nem ment, rajz,technika,testnevelés, ezeket utáltam is.

Engem az oviban akartak a dajkák átszoktatni, de anyuék nem engedték, nagy veszekedések árán hagyták rám, hogy balkezes legyek.

2010. febr. 27. 12:59
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Balkezes vagyok, imádtam a reál (matek, fizika) és a humán (irodalom, töri) tárgyakat is!!!

Nincs köze a két dolognak egymáshoz!

2010. febr. 27. 16:07
 8/12 A kérdező kommentje:

ddigi válaszaitokból az derül ki,hogy nincs összefüggés.Írásos bizonyítékot sem találtam.

Utolsó válaszoló szüleinek álldom az eszét,hogy nem hagytak átszoktatni.Én sokáig küzdöttem,és veszekedtem apámmal,mert a gyereket sutakezűnek hívta,és átakarta szoktatni jobb kézre.Addig harcoltam,míg feladta.A fiamnak ez az időszak nagyon rosz volt.

Már természetes a családnak hogy ő a jobb kezét használja,és a konzervnyitó kivételével mindent jól tud használni.Kés használatával még bajok vannak,de majd bele szokik.A zöldség pucolót is tudja használni,úgy pucolja az almát,mint régen faragták késsel a ceruzát.

Két élű ollót vettünk neki,így azzal sincs gond.

Nem akarok nagyképű lenni,de kifejezetten szépen ír.Köszönöm a válaszokat.

2010. febr. 27. 16:13
 9/12 A kérdező kommentje:
Elírtam:bal kezét
2010. febr. 27. 16:14
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Dehogy van összefüggés...a balkezesek nem fogyik:D Csak ásik kézzel írnak,másik agyféltekük dominánsabb:)U.a mint a jobb csak fordítva ^^

Én is balos vagyok:) Rühelltem a matekot mindig is,most közgazdász leszek de kávéházat fogok vezetni és mellesleg művész is vagyok mellette ^^

2010. febr. 27. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!