Mit tegyek, hogy a többi anyuka ne tartson beképzeltnek vagy ne legyen rám dühös? Hazudjak a babáról, találjak ki problémákat?
A baráti körömből és a rokonság 20 - 35 közötti tagjai között is én vagyok az első, akinek babája született.
Ezért szeretnék (szerettem volna) ismerkedni, barátkozni más kisgyerekes anyukákkal.
Mivel a baba mégcsak két és fél hónapos, így különösebb programokra egyelőre nem járunk, ezért jobb híján a gyerekorvosnál, védőnőnél tanácsadáson próbáltam ismerkedni más anyukákkal.
Kedves mosoly, megdicsérem a gyerekét, stb, és már el is indul a beszélgetés. A probléma ott van, amikor az adott anyuka (mindegyik, akinél eddig próbálkoztam) felvet egy kérdést. Például, hogy mégis mit lehet tenni, hogy a baba többet aludjon, vagy hasfájásra tudok-e valamit, és így tovább. És egyik ilyen jellegű kérdésre sem tudok érdemben válaszolni, mert az én babámmal semmi gond sincs. Olyan gyerek, amilyet minden anyuka elképzel (gondolom), nyugodt, kiegyensúlyozott, öt napos kora óta végigalussza az éjszakát, nem fáj a hasa, nem nyűgös, szépen fejlődik, mindent úgy és akkor csinál, amikor a szakkönyvek és a védőnő szerint "kell".
Persze tisztában vagyok vele, hogy ez nem az én érdeme, pusztán óriási mázlim van vele. Csak sajnos az anyukák reakciója egészen elképesztő számomra. Felvetnek egy ilyen kérdést, én általában azt válaszolom, hogy nem tudom. (Direkt nem mondom, hogy az én babámmal nincs ilyen gond, nehogy "bezzegelésnek" érezzék.) Visszakérdeznek, hogy "de te mégis mit csinálsz, mivel próbálkozol ilyenkor?". És akkor kénytelen vagyok azt mondani, hogy semmit, mert nálunk eddig ilyen probléma nem merült fel.
És ezen a ponton mindig az a vége, hogy kiakadnak. Van, aki rám ripakodik, hogy "mit hencegek én a mintagyerekemmel", van aki közli, hogy "mennyire elfogult vagyok, ennek biztos a fele sem igaz", és van, aki egyszerűen nem reagál, rám se néz többet, mintha minimum halálosan megsértettem volna.
Pedig én tényleg szeretnék néhány kisgyerekes barátnőt, akivel esetleg lehet majd babás programot csinálni. Mit tegyek, hogy ne haragudjanak rám és elfogadjanak?
Találjak ki kamu problémákat és kérjek tőlük tanácsot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!