36 évesen második gyerekhez már öreg vagyok?

Első válaszadó válaszában én éreztem az iróniát. :)
Egyébként szerintem nem, és ez nem is olyan új keletű dolog, ha esetleg ezzel jönnek, hogy persze, mert manapság... Régen is szültek ennyi idősen, hisz amikor igazán nagy családok voltak, akkor valamikor meg kellett születni annak a 6-8 gyermeknek.
Nem hiszem, hogy kevesebb türelme lenne az embernek, ez szerintem inkább személyiség függő dolog.
Az első gyermek esetében valóban szerencsésebb mondjuk a huszonéves kor közepe (mondom ezt úgy, hogy én 36 évesen szültem az elsőt, 38 évesen a második gyermekemet), de többedik gyereknél más a helyzet.
A genetikai rendellenességek szempontjából statisztikailag még igen csekély mértékben növekszik ebben az életkorban az esély, hogy nem lesz minden rendben. Persze aztán növekszik tovább az életkor emelkedésével.

36 év... Ez csak egy szám! Te a szíved és a tested alapján be mernél vállalni egy babát? Ha a válasz igen, akkor rajta. :)
Egyik ismerősöm nemrég szült negyven évesen, és mindketten egészségesek (ráadásul a pici mellett szinte megfiatalodott :)).

Szerintem is öreg. Ideálisnak mondható 25-30 között.
De ha szeretnétek, hajrá! De 50-51évesen lesz egy 14 éves kisgyereked.

Ezt csak te tudod eldönteni, hogy te hogy érzed.
Én már nem szülnék 36 évesen. Kisfiam tervezetten 24 évesen született, kistesó még 30 alatt, ha késznek érzem magam rá. 30 felett már nem szeretnék. DE! Ez én vagyok.
Ha te még késznek érzed magad hozzá, és nem fog zavarni később sem a korkülönbség, akkor hajrá! Nekem anyukám elég idő volt, amikor engem szült, sajnos sokszor érzem a nagy szakadékot köztünk a kora miatt... :( De ez is változhat családonként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!