Veszélyeztetett táppénzre kiír a nőgyógyäszom ha kérem?
A nőgyógyász tudtommal csak javaslatot ad a háziorvosnak, hogy vegyen táppénzre.
Ha elég "laza" (nem törődöm) mindkét orvos, akkor bármi megoldható,
csak azt nem értem, hogy neked az miért jó, ha X hosszú hónapig tényleges ok nélkül csak a fizetésed 60 (rosszabb esetben 50 - ha nem dolgoztál eleget) %-át kapod csak meg???
Tényleg ennyire büdös a munka, hogy inkább bevállalod, hogy csak "zsebpénzt" kapsz érte?
Merthogy egy kis ücsörgéstől meg némi stressztől ugyan semmi baja nem lesz annak a gyereknek, az is fix!
Főleg az elején.
Persze idővel tény, hogy ez is kellemetlen lesz.
Most vagyok a 27. héten, és mostanra már valóban kezd "terhes" lenni a napi 8 óra ücsörgés (főleg trombózishajlammal) és a féléves zárással járó stresszt és a nekem ugyan nem "kötelező", de mégis kötelező túlórákat (könyvelőként dolgozom egy nagy cégnél) már én se akarom bevállalni, így majd ~31-32 hetesen én is "felállok" és lerakom a munkát, de ugyanez azért elég nevetséges lett volna az elején.
Ez viccnek is rossz. Én ugyanezt csináltam, ügyfélszolgálat, irodai munka. A 37. hétig dolgoztam. A nődoki a 30. héten terhességi cukor miatt ki akart írni táppénzre, de én követeltem ki, hogy még véletlenül se. (Csak a diétát kellett tartanom, más oka nem lett volna a táppénznek.) Mondtam neki, hogy olyan munkám van, ami nem megterhelő, csak ülök és beszélek.
Nem mondom, hogy mindenki dolgozzon még 20 perces fájásokkal is, de azért a stresszre hivatkozva veszélyeztetett tp-ről beszélni, az kicsit erős.
Én is szeretnék majd eljönni, pedig irodai munkám van. De már volt 2 vetélésem és nem akarok kockáztatni, ha végre sikerülni fog... És a munkahelyi stressz szeirntem lehet olyan veszélyes, mint a fizikai megerőltetés.
Szerintem ezt az kismamákra kéne bízzák. Aki el akar jönni és otthon szeretne maradni kevesebb pénzért, az tehesse meg. Akivel meg minden okés és dolgozni akar, az dolgozzon.
9-es,
nem csak az sztk-s adhat ajánlást?
A magán még egy beutalót se írhat meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!