Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fizetés nélküli szabadságon...

Fizetés nélküli szabadságon (Gyesen) lévő anya, jogosult táppénzre veszélyeztetett terhességgel? Mit hogyan kell jeleznem a munkáltatómnak?

Figyelt kérdés

2014. dec. 11. 09:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem. Ha visszamész dolgozni akkor elmehetsz táppénzre.
2014. dec. 11. 10:38
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És ha írásban jelzem a munkáltatómnak,hogy állapotos vagyok, kérem a fizetés nélküli szabadság megszüntetését és ezzel egyidejűleg a táppénzes papírokat?
2014. dec. 11. 12:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Megbeszéled az orvosoddal hogy hajlandó-e kiírni táppénzre, majd írsz egy levelet a munkáltatónak a köv. szöveggelt: Ai. XY ettől és ettől a dátumtól megszakítom fizetés nélküli szabadságomat és kérem a felgyűlt szabadságok kiadását, valamint egyúttal bejelentem hogy visszatérésem munkaszervezést nem igényel, mert a szabadság kivétele után veszélyeztetett terhességem miatt táppénzen leszek, szülés várható időppontja:... A fent leírtakra a Gyed extra és a jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján jogosult vagyok.

A levél átvételétől számított legkésőbb 30 nap múlva köteles megkezdeni a szabadságok kiadását, kirúgni nem tud mert terhes vagy, viszont ha normális a munkáltató és nem akar akadékoskodni akkor akár a levél kézhezvételétől is kiírhatja a szabadságodat. Tértivevényes levélben add fel :) Sok sikert, nekem ment...

2014. dec. 11. 20:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!
2014. dec. 11. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!