Fizetés nélküli szabadságon (Gyesen) lévő anya, jogosult táppénzre veszélyeztetett terhességgel? Mit hogyan kell jeleznem a munkáltatómnak?
Megbeszéled az orvosoddal hogy hajlandó-e kiírni táppénzre, majd írsz egy levelet a munkáltatónak a köv. szöveggelt: Ai. XY ettől és ettől a dátumtól megszakítom fizetés nélküli szabadságomat és kérem a felgyűlt szabadságok kiadását, valamint egyúttal bejelentem hogy visszatérésem munkaszervezést nem igényel, mert a szabadság kivétele után veszélyeztetett terhességem miatt táppénzen leszek, szülés várható időppontja:... A fent leírtakra a Gyed extra és a jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján jogosult vagyok.
A levél átvételétől számított legkésőbb 30 nap múlva köteles megkezdeni a szabadságok kiadását, kirúgni nem tud mert terhes vagy, viszont ha normális a munkáltató és nem akar akadékoskodni akkor akár a levél kézhezvételétől is kiírhatja a szabadságodat. Tértivevényes levélben add fel :) Sok sikert, nekem ment...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!