Másfél 2 éves korkülönbséggel milyen?
Érdekelne néhány dolog,ha van pár percetek :-)
1. féltékeny volt a nagyobbik? ez hogyan jött ki,és hogyan kezelted? hallottam olyat,hogy a nagyobb meg is üti a kicsit,na olyankor mégis mit lehet tenni? Mikorra múlt el a féltékenység?
2. Amíg szoptattatok, (aki szoptatott) nem hisztizett a nagy? Nem akarta letépni a melledről,odafurakodni?
3. Hogyan volt időtők mindkettőre? Nem volt elhanyagolva egyik sem?
4. Ha mindkettő egyszerre sírt,mindig a picihez rohantatok oda előbb,vagy felváltva?
5. Már a kisebbet ahogy hazahoztátok,mentetek egy pár napossal játszóra,vagy a nagynak el kellett fogadnia,hogy kis ideig most nem?
6. Vettetek testvérfellépőt? Vagy hordoztatok? Egy két éves már normálisan közlekedik? Úgy értem,nem féltek,hogy ha toljátok a picit,ő kirohan az útra? Fél kézzel meg nem az igazi babakocsit tolni,nem?
7. Rendeltetek,vagy már egyből főztetek? Hiszen a nagyobbiknak kell a főtt étel igaz?
8.Az alvásidő,hogy alakult? Sikerült összeegyeztetni? Este-éjjel ha kelt az újszülött,kelt a másfél-két éves is rá? Melyiket fektettétek le előbb?
9.Ha mentetek valahová,télen pl. melyiket öltöztetétek fel előbb? A nagyobb gondolom levetkőzik,de a pici sír...
10. Nem féltetek,hogy terhesség alatt ha felemelitek a gyereketeket,elmegy a baba? De az meg megoldhatatlan,hogy ne vedd fel nem? Mindenki azt mondja ne emelj nehezet,de hát ha muszáj :s Na meg az álmosság az elején,nehéz volt gondolom mikor alig bírsz ébren lenni
Előre is köszi :-)
20 hónap, a nagyobbik fiú, a pici lány. :)
1. Most 8 hós a kicsi, mostanában jött elő jobban a féltékenység. Az első 1-2 hónapban csak megitta a tápszerét, elvette és szívta a cumiját, most már hogy a kicsi is mászik mindenhova, a nagyobbik elveszi tőle a játékokat, ha a pici megfog valamit, kiveszi a kezéből. Ütni nem üti szerencsére, "csak" nyomja, emiatt már feldőlt 1-2-szer a kicsi. Hát, rászóltam csendesebben, elmondtam neki, hogy nem szabad, mert kicsi, vigyázni kell rá.... De már van olyan, hogy hiába szólok rá, akkor is nyomja a picikét, ilyenkor már rákiabálok, de ez se mindig hat. Akkor elviszem onnan és újra elmondom, h nem szabad.
2. Nem szoptattam. Annyi volt csak, hogy ha maradt az üvegben valami, akkor a nagyobbik rögtön rávetette magát és megitta, de csak az első 1-2 hóban.
3. A pici hasfájós volt, az első 1-3 hónap elég meredek volt így... szerencsére anyósék segítettek, mert lakásvásárlás miatt muszáj volt egy ideig náluk lenni.
4. Először oda, ahol nagyobb volt a baj.
5. Apa, anyu, anyósék mentek a naggyal játszóra, ha aludt a pici, én is lementem a naggyal.
6. Nem, mert olyan babakocsink van, hogy ha felszereltük volna a fellépőt, akkor a tolókartól nem fér fel a gyerek. Nem mentünk nagyon messze, azt simán bírta a fiam, most 28 hónapos, már simán tudunk menni gyalog messzebb is (20 perces séta igaz hogy így 3/4 óra, de semmi baj nincs ). A babakocsink 8 kg, elég ha csak icipicit megnyomom lefelé és máris fent van a 10-15 cm magas padkán is, így nem volt nehéz, a nagynak persze fogtam a kezét - és még mindig fogom is, így nem tud kirohanni az útra.
7. Első 2 hónapban az anyósékkal együttlakás miatt megoldható volt, h ő főzött, aztán már én. Eleinte nem volt egyszerű, de egy baba sokat alszik még, a nagy meg játszott egyedül, így sikerült. Bár azért volt párszor, h semmi kedvem nem volt főzni, akkor rendeltem.
8. 9-1/2 10 körül fekszik mindegyik, a nagy 5 hós kora óta átalussza az éjszakát, a pici 1-szer kel, de csöndben van, csak eszik és alszik tovább, párszor (pocak, fog miatt) volt azért nagy üvöltözés éjjel, de külön szobában vannak így a nagy nem ébredt fel rá.
9. Hát ja, az remek móka... :D Nagyra cipő, kicsire pulcsi, nagyra kabát, sapi, kicsire is. Hát.. néha nem volt egyszerű, de össze lehet hozni. Csak közben valahogy neked is fel kell öltözni. :)
10. Nekem az első 3 -4 hónapban éjjel-nappal hányingerem volt. Ez kicsit elvette a kedvem a puszta létezéstől is, de hát amit muszáj, azt muszáj. Én azt olvastam és a doki is azt mondta, hogy lehet emelgetni ha muszáj, meg karból kell emelni. Ha egészséges a terhesség, ebből semmi baj nincs, de rá kell szoktatni a nagyot, h minél kevesebbet kelljen emelgetni.
Nálunk is majdnem 20 hó a különbség lányom picit hamarabb jött, nagyobbik fiú. Most 6 hós a kicsi.
1. Szerencsére féltékenység nem volt, már a kórházba voltak látogatni és szerencsére azóta is inkább simogatja puszilgatja, odafekszik mellé a földre. Igaz a játékait amit megkapott a kicsi elveszi, de ha kérem vissza is adja neki :)
2. Szerencsére mindig sikerült lekötni valamivel a nagyot szoptatás alatt, vagy ha odajött megnézni mit csinálunk akkor szintén a buksi simogatás pusziadás volt.
3. A kicsi szinte csak evett aludt az elején, így közben tudtam a naggyal is lenni, de ő nagyon szeret egyedül is játszani van, hogy kizár a szobájából, csak akkor lehet vele játszani ha ő is akarja.
4. Szintén mint az előző, épp kinél volt nagyobb gond.
5. Szerencsére van kertünk így amíg a kicsi aludt a naggyal kint tudtunk lenni, meg az első 1-2 hétben volt segítség is.
6. Mi testvérbabakocsit vettünk, nem is bántam meg. Mai napig használjuk, ha várható, hogy a nagy is elalszik útközben, ha már aludt akkor sétál mellettem és szépen fogja a kezem, ha elengedem se szalad el szerencsére. Van, hogy segít tolni a tesót.
7. Kaját azt rendeltem, az utóbbi 1 hónapban vannak már olyan napok mikor rendesen tudok főzni, de még mindig van rendelés is és szinte ugyanannyira jön ki mintha főznék.
8. A kicsi szuperül alkalmazkodott a nagyhoz, egyik se kelt fel a másikra. Nagyjából ugyanakkor alszanak el este és kelnek reggel. (kb. 6-7 hetes kora óta a kicsi is átalussza az éjszakát, inkább a nagy szokott éjszaka riadózni)
9. Épp adott helyzettől függ. Volt, hogy a kicsit és amíg készült a nagy kinyitottam az ablakot rá, vagy kitettem hordozóban a teraszra, vagy előbb a nagyot és addig kiment a kertbe míg öltözött a kicsi.
10. Mivel veszélyeztetett terhes voltam, kórházban is voltam nagyon oda kellett figyelnem hetekig csak wc, zuhi, evés miatt kelhettem fel, és a nagy részét, 2-3 hetet leszámítva egyedül csináltam végig mert párom külföldön, csak 2-3 hetente volt itthon pár napot, nagyszülők messze laknak, de szuper toleráns fiam van, aki mellett szerencsére kivitelezhető volt.
Összességében engem amennyire rémisztgettek, hogy milyen nehéz lesz, meg majd meglátom, sokkal könnyebb kettőjükkel mint akár fiammal egyedül terhesen, de tudom, hogy ez nagyban nekik is köszönhető :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!