Mivel és hogyan tolnak ki azzal, "aki egymás után vállalja a gyerekeit, mintha nem lenne mindegy, hogy valaki másfél vagy hat év korkülönbséggel szüli a gyerekeit (márpedig nem az, kőkemény pénzben mérhető a különbség)?
Ezt a mondatot a hírportálon vagy valami ilyesmin olvastam.
Az új tgyás, gyed törvényhez kapcsolódik, de nem látom át.
Valami olyasmiről van szó,hogy ha több, mint 2 év a korkülönbség, akkor hiába dolgozta le eddig az anya az életét, akár 20 évet is, a második gyerekkel, ha nem megy vissza két évre dolgozni a kettő között, akkor nem jár neki 2 éves korig a gyed, hanem csak kevesebb ideig. Nem látom át teljesen. :( Ti tudjátok, hogy hogyan van ez? Mert a gyes nincs benne az összekötésben és akkor kevesebb idő jár. Olyan, mintha lusta lett volna dolgozni, pedig egész életében járulékolt.
Nem ismerem a törvényt.De aki a második gyerekvállaláskor már 20 évet dolgozott,az nagyon benne van a korban.
A másik pedig az,hogy 2 évig kapja a Gyest,utána már elvileg mehet vissza dolgozni (ha van munkahelye). Gondolom azért ilyen a törvény,hogy ne forduljon elő az eddigi gyakorlat,hogy dolgozik az első gyerek előtt 1-2 évet,utána sorban szüli a gyerekeket,és hosszú évekig a Gyes-ből él.
Nem gondolom, hogy azzal,hogy dolgoztam 19 évet és utána otthon szeretnék maradni a 2 gyerekemmel kiskorukban, akkor egy kitartott, ingyenélő lennék, aki az állam nyakán élősködik.
A 2 év gyes nem egyenlő a két év gyeddel, kb havi 60ezer a különbség.
Benne vagyok a korban...nem vagyok olyan, hogy az anyámék nyakára, akik nem tudtak támogatni, 20 évesen leszülök 2 gyereket a kisszobába, mint valami állat...aki bérből él, annak eltart egy darabig, amíg összerak egy lakás önrészére valót...bár, nagyon szemét dolog 39 évesen gyereket szülni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!