Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki naponta felmossa valamelyi...

Aki naponta felmossa valamelyik helyiséget az otthonában, hogy van erre ideje?

Figyelt kérdés

Többször olvastam már, hogy teljes természetességgel és lazasággal írják, hogy naponta felmossák a konyhát, vagy a nappalit, és nem tisztaságmániások. Nekem ez legalább fél óra lenne, hiszen vizet előkészíteni, alaposan felsöpörni, várni, amíg szárad, felmosót öblíteni, elrakni. Ez nem öt perc. Addig lógnak a gyerekek a nyakamon, a főzés áll, nappaliban a játékot félbe kell hagyni.

És ha már a nappalit felmossák, ennek külön mi értelme van, ha mondjuk az előszobából úgyis szét lesz taposva a kosz. Ha csak egy helyiség van tisztán tartva, de a többi nincs...

Nem értem.

Vagy ez csak fontossági sorrend kérdése? Kinek-mi a fontos, arra rászánja az időt?

Csak ez meg olyan rossz érzés nekem, hogy másnak olyan természetes, hogy naponta főz, takarít, játszótérre megy, hajat mos, stb... Most ők robotok, vagy hazudnak, vagy én csinálok valamit rosszul???

2015. máj. 28. 09:35
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Átlagosna hetente 1szer mosok fel, proszívózás után. Akkor mindenhol a házban. Nem félóra még így sem, max 1o perc. Persze amíg felszárad addig kell várni, de most addig lehet csinálni bármit, én akkor szoktam megpihenni, míg szárad. Naponta semmi értelmét nemlátom, pedig még kutyánk is van. Na de én aztán nem vagyok tisztaságmániás, sőt :D
2015. máj. 28. 09:41
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Én kétnaponta mosok fel, szobákban laminált padló, többi helységben járólap van. Van egy WS teleshopos öncsavaró felmosóm (ez itt nem a reklám helye), szinte azonnal felszárad. 2 gyerekem van. Nagyon megül a por mindenhol, ha nem csinálom meg, nagyon max. 10 perc. Amúgy sokszor söprök egy nap, mert a kisebbik most kezd el egyedül enni és minden tiszta morzsa, így csak felmosni kell.
2015. máj. 28. 09:47
 3/22 anonim ***** válasza:
50%
A gyerekek nincsenek otthon a nap minden percében. Vagy ha mégis, akkor is szoktak aludni. Én az ilyesmit alvásidőben csináltam.
2015. máj. 28. 09:51
 4/22 anonim ***** válasza:
66%
Nekem nem fél óra,pedig ha a nappalit felmosom akkor az előszobát is,vagy akkor csinálom ha nincsenek itthon vagy akkor ha alszanak, amíg szárad picit megpihenek én is.
2015. máj. 28. 10:03
 5/22 A kérdező kommentje:
alvásidőre összejön minden más teendő is...
2015. máj. 28. 10:03
 6/22 anonim ***** válasza:

Èn őszinte leszek alvàs időben èn is alszom, mivel a fogzás miatt èjszaka nem nagyon megy a dolog, ràadàsul olyankor nem csöröghetek.

Èn minden hètvégèn takarítok ki de amkor mindent. Leküldöm sètàlni az egy èvesemet apàval :-) mire visszaèrnek kèsz is.

A napom azzal telik hogy rohanok utànna..

2015. máj. 28. 10:16
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

én is minden nap megcsinálok egy helyiséget. igazából nem értem ezt a "széttapossák a koszt" dolgot, nálunk nincs kosz. ha tegnap felmostam konyhát és az előszobát, ma meg a nappalit, akkor mit taposnak szét? :) mi vigyázunk a tisztaságra, nem a földön eszünk és nem jövünk be cipővel.

felmosni meg 5 perc, kiengedem a vizet, beleteszem a felmosót, kicsavarom és már mosok is föl. felsöpörni nem szoktam, felporszívózok, mikor nem dolgoztam akkor minden reggel, az 20 perc, addig a gyerek megreggelizett. most már csak 2-3 naponta porszívózik, de mivel nem vagyunk otthon egész nap, így pláne nincs kosz :)

2015. máj. 28. 10:33
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mekkora a lakásotok, de még az egész lakást felmosni sem fél óra nekem, addig a kisfiam a járókában is elvan, amíg mindenütt gyorsan felmosok, és megszárad. (Mindennel együtt max 15 perc, de szerintem nincs annyi.)

A széttapossák a koszt én sem értem :), max az előszobába megyünk be kinti cipővel, de van lábtörlőnk, a szobákba pedig szobapapucsban, vagy zokniban.

2015. máj. 28. 10:37
 9/22 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Na nálunk baba előtt patika tisztaság volt non-stop, pedig nagy ket szintes hazunk van. Aztan ez az elvaras magammal szemben meghozzá azért, hogy a legfontosabb dologgal foglalkozhassam a kisfiammal es en ezt teljes odafordulással tegyem. Tehat jelenleg (22 hós) úgy néz ki a takarítás, hogy porszívózás minden nap napközben, felmosas este mikor letettem mar aludni (volt, hogy kimaradt akkor csak masnap este) az emeleten 3 naponta porszívózom es mosok fel. Mosás naponta 2-3 adag akkor ezek vasalása rengeteg idő plusz az állandó pakolás ugye. Alvas időben szoktam egyik nap a konyhat alaposan masik nap a fürdőt. Portalanítás hetente egyszer es legtöbbszőr ez marad ki főleg az emeleten. Egyebkent delelött a kertben vagyunk ott hintazik homokozik ilyesmi delutan megyünk programokra jatszoter jatszohaz mikor milyen idő van. Majdnem minden nap főzök, ha szar napom van akkor rendelek vagy a ferjem hoz hazafele a munkaból főtt kaját.
2015. máj. 28. 10:40
 10/22 anonim ***** válasza:

A konyhát fürdőt naponta domestossal. Fehér járólap, ha ránézek is foltos lesz.

Seperni minden nap szoktam, két három naponta mindenhol felmosok. Kertes ház, sok a por, meg a nagy folyton ki-be jár.

Mielőtt elmegyek oviba a nagyért, akkor szoktam csinálni, illetve, ha szünet van, vagy hétvégén akkor játszóra megyünk, hogy száradjon.

2015. máj. 28. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!