Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány évesen vállaltatok, vagy...

Hány évesen vállaltatok, vagy szeretnétek gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Én 28 leszek hamarosan,jó fél éve együtt élünk a párommal,de egyelőre még nem érzem magam felkészültnek az anyaságra.Néha azt érzem h még nem éltem ki magam és nem akarom magam lekötni egy gyerekkel.Persze néha elgondolkozom rajta milyen lenne meg biztos nagyon szeretném ha már meglenne,mert amúgy meg gondoskodó típus vagyok,de vhogy meg még mégse...Persze az is lehet h közrejátszik,h a kapcsolatomban sincs minden rendben. De talán a mai világban még nem vagyok elkésve senniről,remélem egyszer megjön az az érés,amikor azt érzem h mindennél jobban vágyom egy babára.
2015. máj. 27. 17:43
1 2 3
 11/30 Wiky93 ***** válasza:
61%

21 :) következőt 2-3 év múlva szeretném.

Kislány koromban mindig erről álmodtam, hogy én 20-23(24-25) évesen szüljem az első babóm :)

2015. máj. 27. 18:09
 12/30 A kérdező kommentje:
Igen én is attól tartok,h ha mégsem ebben a kapcsolatban fogok maradni,és mire mással megismerkedem netán...De most a kapcsolatomból még nem tudnék kilépni,úgyhogy olyan patthelyzet kicsit.De az megnyugtató,h van olyan aki 36 évesen szüli az elsőt,lehet én se fogok korábban...a lényeg h megérjek rá,mert az se a babának,se se másnak nem jó ha az anya még nincs felkészülve.
2015. máj. 27. 18:11
 13/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
2015. máj. 27. 18:13
 14/30 anonim ***** válasza:
61%
21 éves vagyok és 6 éve vagyok együtt a párommal, és most kezdtem el rá gondolni, hogy milyen jó lenne. Viszont én mindig is olyan 24-25 éves körül akartam először babát és most is ahhoz tartom magam :) Csak mostanában gyakran megfordul a fejembe, hogy már jó lenne babázni. :)
2015. máj. 27. 18:14
 15/30 A kérdező kommentje:
Nem akarok senkit megsérteni,de aki ilyen fiatalon,mondjuk 25 alatt szül,vagy szeretne,az nem érzi h mondjuk lemarad vmiről? Vagy hogy még élni szeretne? Mert én még most is ezt érzem :$
2015. máj. 27. 18:17
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem, én 17-21 éves koromig minden hétvégén buliztam, aztán szépen lassan elmaradt. Azon kívül, nem érzem úgy, hogy egy gyerek mellett nem lehet élni. Igaz, még nincs meg a pici, de az ismerőseim gyerek mellett is ''élnek". Kirándulnak, nyaralnak, amihez ép kedvük van. Van akinek ez az élet, van akinek az, hogy minden hétvégén kiüti magát és akkor ő a menő. Nem vagyunk egyformák.
2015. máj. 27. 18:43
 17/30 anonim ***** válasza:

Én 20 évesen szültem (és nem maradtam le semmiről, én a fiam születése után még évekig tanultam, éltem is társasági életet, rengeteg élményem van az elmúlt néhány évből, szerintem ezeket a gyerekvállalás nem zárja ki), most vagyok 28, és most szeretnénk második bébit már egy ideje, reméljük, hamarosan sikerül is.

Visszatérve, tényleg nem kell, hogy az ember azt érezze, hogy lemaradt valamiről, csak mert fiatalon szült, ezt a "kiélés" kifejezést meg kimondottan taszítónak tartom, én nem kiélem magam, hanem egyszerűen csak élek. Számomra mi sem természetesebb annál, hogy a szülő is ember, emberi igényekkel, barátokkal, saját szórakozásával, kedvtelésével együtt. Az én szüleim nem voltak ennyire fiatalok, amikor én születtem, teljesen átlagos életkorban lettek szülők, ráadásul szerintem kimondottan jó szülők is, de én úgy nőttem fel, hogy ők is eljártak időnként szórakozni, hol az egyikük, hol a másikuk, ki-ki a saját baráti társaságával, meg olykor mentek együtt is, kettesben, meg sokszor hívták meg hozzánk a barátaikat is. Ugyanígy éltek akkor is, amikor még nem volt gyerekük, és szerintem tök normális, hogy később is így éltek. Nyilván ahol kisbaba van, ott átmenetileg lekorlátozódik az ember mozgástere, és a babához igazít mindent, de ha már összeszoktak, és kialakult a család életritmusa, akkor abba bele lehet illeszteni a szülők kikapcsolódását, kedvteléseit is.

2015. máj. 27. 19:56
 18/30 Wiky93 ***** válasza:
Én nem érzem azt :) nem maradok le semmiről ;)
2015. máj. 27. 20:02
 19/30 A kérdező kommentje:
Nekem se a hatalmas részeg bulizások jelentik az "élést",nem is voltam,vagyok olyan most sem. Csak nekem a párom is kicsit olyan,h nem szereti ha nélküle eljárok vmerre,akár egy csajos összejövetel,együtt is ritkán megyünk,szóval lehet nekem ebből adódik a félelem,h akkor meg még jobban le lenne minden korlátozva. Most sem "élek" túlságosan,leginkább csak munkahely meg itthon vagyunk..Meg párom kint dolgozott hosszú ideig külföldön,én itthon voltam,és akkor sem jártam el szinte sehova,nehogy az legyen h ő dolgozik én meg bulizgatok,csavargok..
2015. máj. 27. 20:28
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

27 évesen szültem az első babát, 32 évesen a másodikat.

Azt soha nem éreztem, hogy a gyerekek miatt lemaradnék valamiről.

Viszont második babával, aki már nem érkezett olyan korán, inkább az jutott eszembe, hogy róla maradok le, és kevesebb időm lesz őt látni (na most ez így persze túl van reagálva, de a lényeg, hogy nem azon aggódtam, hogy velem mi van, hanem hogy vele szeretnék több időt eltölteni, de minél később szülök, annál kevesebb időm lesz vele az életben).

Persze a gyerekvállaláshoz biztos kapcsolat kell. Én sem szülnék fél éves kapcsolatba, mi a férjemmel akkor már 9 éve voltunk együtt, amikor az első babát vállaltuk.

2015. máj. 27. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!