Egy 6 évest egyedül hagyhatok 10 percre a házba?
Figyelt kérdés
A normálisabb fajta 6 éves.2015. máj. 27. 14:51
31/43 A kérdező kommentje:
A 2 évesem is a normálisok közé tartozik, szerencsére egyik gyerekem sem anyámasszonykatonája, hogy ha ébredéskor nem rohanok hozzá, akkor bőgjön. Én nem erre nevelem őket. Ha felébred, miért sírna? Azt hiszed ez normális? Megsúgom, hogy nem az.
2015. máj. 27. 16:25
32/43 anonim válasza:
úgy döntöttem, hogy jó dolog a gyerekednek lenni (és ez nem pejoratív, hanem pozitív véleményem)
33/43 anonim válasza:
Már hiányoltam az értelmes kérdéseidet...
34/43 A kérdező kommentje:
Kinek?
2015. máj. 27. 16:57
35/43 anonim válasza:
A 6 évest igen, de a 2 évest még 1 percre sem, úgy sem, hogy alszik...
Ez az én kérdésem volt tavaly: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
36/43 anonim válasza:
Majd legközelebb mondd el a rendőröknek meg az orvosoknak is, hogy nem anyámasszony katonája (volt) a gyerek. Ez biztos mentesít majd a felelősségre vonás alól. Nagyon durva, amit csináltál, nemtörődom, felelőtlen anya vagy. Nem hagyhatsz otthon egy kétévest egy hatévessel semmilyen körülmények között. Azok számára, kik ezt maguktól nem tudják, léteznek törvények, amik védik (védenék) a gyerekeket. Szerintem a "normális" gyerekeknél nincsen otthon elektromos tűz, hogy tényleg csak egytlenegy pélát ragadjak ki a számtalan indok és lehetőség közül, amiért a gyerekekre felnőttek kell, hogy vigyázzanak?? Ez a dologd, ezért vagy, ezért vagy az anyja, vigyáznod kell rá. Bár ezer százalék, hogy úgyse fogsz változtatni a gondolkodásodon, hisz most is tudatosan, jól meggoldolva döntöttél úgy, hogy magukra hagyod a gyerekeidet. Sebaj, azért ha már elolvastam ezt a sztorit, felelősségemnek éreztem, hogy elmondjam a véleményemet. Sok szerencsét a gyerekeknek.
37/43 anonim válasza:
tök mindegy,hogy nem síros a gyereked,ez nagyon jó örülünk. de attól neki is megfájdulhat a hasa, rosszul lehet, megijedhet, stb. és oké,hogy eddig nem mászott ki a kiságyból,de egyszer mindegyik megtanulja. aztán pont úgy esik,a 6 évesednek fog ott sírni. megtanítottad rá,hogy bármi van,hívjon fel téged,vagy telefon nélkül vannak úgy otthon? figyelj,mindegy. ha otthagyod őket,és lesz valami bajuk,téged vonnak felelősségre. a 6 éves oké,persze 10percre hagyd ott,kíírod a segélyhívásokat és kész. de a 2 évest? a törvény szerint se lehet. de végülis ez a te dolgod,csak hidd el,előbb-utóbb megtanul kimászni abból az ágyból.
38/43 anonim válasza:
Ha valaki jogsit akar, ismernie kell a közlekedési szabályokat, törvényeket, vizsgáznia kell belőle. Azt nem értem, aki gyereket akar, miért nem kell vizsgázni a kiskorú védelméről, jogairól szóló törvényekből? Akkor talán nem lenne tele a Híradó a kérdezőhöz hasonló felkészületlen szülőkkel, akik értetlenül, könnyezve állnak a kamera előtt, s hápogják, hogy "de hát én csak 10 percre hagytam magára" "nem csinált ilyet azelőtt" "nem tudom mi történhetett" "ő sokkal érettebb volt a koránál".
39/43 anonim válasza:
És 10 perc alatt hogy lehet elintézni egy fülészetet? a szomszéd szobában van az SZTK, ahol csak rátok vár az orvos? Tragédia, hogy alkalmatlan, felelőtlen, nem is minősítem, hogy milyen emberekből potyognak a gyerekek, mint a pattogatott kukorica, aki meg jó szülő lehetne, annak nem születik sokszor egy se.
40/43 anonim válasza:
https://www.youtube.com/watch?v=hMtjGfr0tYs
talán nem a legjobb link, mert ugye itt karácsonyfa van, de ennyi idő kell, hogy leégjen a lakás. nyilván erre nem túl nagy az esély, hogy pont abban a 10 percben lesz valami elektromos szikra vagy akármi, de ki tudja.. vannak tragédiák. plusz nem is feltétlenül kell eletromos szikra, mert azért egy 6 éves gyerekről van szó. nyilván megtanítottad, hogy nem játszunk a tűzzel, nagyon veszélyes, blablabla, de azért mégis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!