Vállalnátok hármasikreket, vagy "leszívatnátok" 1-et?
Vagy 2-t?
Figyelt kérdés
Úgy néz ki, 4-en vagyunk. Az orvos elmondta a tudnivalókat, amiben volt is tapasztalatunk. A baráti körben már volt trigemini terhesség, 26. hétre megszülettek, a 3-ból 1 baba él :( Így egyre biztosabb vagyok abban, hogy 1 babát fel kell áldozni, hogy a másik 2 egészséges lehessen. Ti megtennétek? 1-et szívatnátok le vagy 2-t? Nem éreznétek úgy, hogy "megölitek"?
Annyi minden kavarog a fejemben.. Szívem szerint megtartanám mindhármat, de a szívem szakadna meg, ha bármi bajuk lenne :(
Bízd a természetre és az időre. Ha a vizsgálatok azt mutatják, valamelyik le van maradva odabent a fejlődésben a többiekhez képest, akkor úgyis jobb meglépni a szelektálást.
2015. máj. 26. 17:42
12/18 anonim válasza:
az ismerőseim között akad 4 olyan család is ahol 3as ikrek születtek. Ezek közül 3 tök jó időben 34-36-35 hétre születtek, makk egészségesek és egyáltalán semmi gond velük, a 4. családnál ugyan korábban jöttek 30. hétre, de ők is már rendben vannak. Nálunk sok az iker meg a hármasiker, én nem tudnám leszívatni. Hogyan is döntenék? Uh- képen: DOKTOR ÚR, AZT A KIS FEKETE FOLTOCSKÁT NEM KÉREM. ááá erre képtelen lennék. Ráadásul az egyik hármasikres anyukának 3 lánya lett :) és a 3. emeleten laktak, elég necces volt hogy hogy jöjjön le úgy 3 gyerekkel egyedül hogy ne hagyja valahol valamennyi gyerekét egyedül. Mert kettőt le tud hozni hordozóban, de akkor egy fent maradt, de ha meg visszament a 3. ra a harmadik babáért, akkor meg lent hagyott kettőt felügyelet nélkül. De nekik az önkormányzat biztosított ilyen segítőt vagy mit, aki napközben vele volt és segített neki. Plusz a familia is rendelkezésre állt.
2015. máj. 26. 19:13
13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm az őszinte válaszokat! :)
Most még nehezebb a helyzet, eddig azt hittem, én gondolom helyesen. De talán igazatok van, a párom is a Ti véleményeteken van. Lehet, hogy tényleg az időre és a sorsra bízom magunkat. :)
2015. máj. 26. 19:29
14/18 anonim válasza:
én is megtartanám őket, barátnőmnek is hármas ikrei vannak,mondta,h az első uh-n azt mondta az orvos,h még nem biztos,egyiküknél még nem volt szívhang..ezért úgymond a sorsra bízták,szerencsére az ő szive is beindult és 35. héten születtek meg,teljesen egészséges ovisok mára.Kitartást és sok sikert,bárhogy is döntesz.
2015. máj. 26. 20:23
15/18 anonim válasza:
Mivel semmilyen értelmes módszer nincs arra, hogy kiválaszd melyiket vetesd el, ezért semmi értelmét nem látom. Lehet pont az egy egészségeset vetetnéd el, vagy az egy elvétele vetélést indítana be a másik kettőnél is.
Egy babásoknál is simán előfordul koraszülés, vagy betegség.
Viszont amiért le fognak pontozni: én ettől a perctől kezdve durván kímélném magam, sokat feküdnék stb.. Azért ez nem egy átlagos terhesség, biztosan nem tud hármat olyan jól megvédeni a szervezet mint egyet. (Ezt mondom úgy, hogy én szinte végig dolgoztam és itthon is elláttam mindent, de nekem csak 1 volt.)
2015. máj. 26. 20:52
16/18 anonim válasza:
Nem olvastam el a többi választ, lehet, hogy már írta valaki, én rábíznám a természetre és nem becsülném magam annyira alul. Miért akarsz te beavatkozni, mikor a természet megteszi helyetted, ha kell? Miért lenne a te tested olyan, mint egy másik nő teste? A hármasikrek nem ötösikrek, de még ötösikrek szülésére is van jó példa. Elpusztítanál úgy egyet, hogy később abban a tudatban élj, hogy lehet, hogy életben maradt volna? Nem lesz ebből baj a gyerekeknek, ha felnőnek és megtudják vagy kitudódik? Hogy fogják érezni magukat? És te sem tudhatod, nem fog-e hiányozni majd valami miatt a harmadik? Én is anya vagyok és ezért merem mondani, hogy olyan nincs, hogy egyet megölök, hogy a másik kettő egészséges legyen... Nem tudhatod, hogy a gyereked egészséges-e, vannak genetikai betegségek, amik csak évek múlván jönnek elő.
2015. máj. 26. 21:53
17/18 anonim válasza:
Én sem vetetném el az egyiket. Ha meglenne a kettő, nem tudnék úgy rájuk nézni, hogy ne lenne lelkifurdalásom. :(
Egyébként nekem is vannak hármasikres ismerőseim - kettő is, egyiknél 3lány, másiknál 3fiu. MInden rendben velük. Nyilván előfordulhat az is, hogy nagyon korababák lesznek, nagyon sok gond lesz velük, és talán nagyobb eséllyel, mint sima vagy kettesikres terhességnél. VIszont ha már "ezt kapnám" vállalnám a kockázatot. Én is sokat pihennék, ha kell végig ágyban lennék, vagy amit az orvos javasol.
Majd írd meg mit döntöttetek!
Nagyon jó egészséget és kismamaságot kivánok!! Legjobbakat!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!