Koraszülött babák anyukái! A ti babaátok mikor kezdett kúszni, mászni?
35 hétre született iker fiaim 6 hónaposan kezdtek rendesen kúszni, és ez sokáig így is maradt.
10 hónaposan felálltak, állásból leültek, és mászni kezdtek.
Járni 14 és 15 hónaposan kezdtek önállóan.
4-7 hónapos koruk közt járt hozzájuk gyógytornász.
# 1-es vagyok. Ha fiu, akkor szerintem ne aggodj emiatt. A kisfiuk lustabbak. Az en kisfiam pl erosebb sokkal, mint a kislanyom, siman fel tudna ulni, es tud is, ha akar, de egyszeruen nem csinalja gyakran. A kislanyom allandoan felul, tapsol, tancol - ingatja a kis fejet, ha zenet hall :) - szoval sokkal aktivabb, pedig o volt a kisebb es 1 hettel kesobb is kezdett el maszni, mint a kisfiam, de mar gyorsabb :) A kisfiam viszont erosebb, hamarabb maszott, es 9 honapos kora ota fel tud allni, de persze meg csak ugy, h tamaszkodik vmin. A kisfiam pl. 6 honaposan meg tudott fordulni, a kislanyom csak par hettel kesobb, de nagyon hamar behozta. Mivel nekem ketpetejuek az ikreim es kulonbozo nemuek, latom, h mekkora kulonbseg van a fejlodesben.
Azt esetleg megteheted, h gyakorolsz vele kicsit. Ha mar fel tud terdelni, akkor vedd ra eneklessel, jatekkal, h ingassa magat elore-hatra terdelo pozicioban. Onnan mar csak napok kerdese a maszas. Tedd le sokat hasra a foldre (maszoszonyegre). Esetleg vidd el uszni, m az is sokat segit am. :)
33. hétre született a kislányom. 7 hónaposan kezdett el átfordulni, 8 hónaposan forogni. 9 hónapos volt, amikor az első kúszó mozdulatokat megtette, de úgy, hogy a jobb oldalát nem használta. 1 hét múlva volt időpont dévényre, addig így kúszott. Az első kezelés után négykézlábra állt, a 2. után pedig elkezdett mászni, szépen, szabályosan. 2 hónapig jártunk, úgy váltunk el, hogy kapaszkodva lépegetett. Azóta is szépen fejlődik.
Mióta jártok Dévényre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!