Mennyi adókedvezményt igényelhet a párom? /33h ikres kismami/
A párom igényli a családi adókedvezményt a nagyobbik lányunk után.
A keresete nettó 102.000 forint az adókedvezmény nélkül (plusz túlóra, de ezt kézbe kapja).
Ikreket várunk, de nem tudom, az utánuk járó adókedvezmény mennyi lesz? Mennyi lesz a valós összeg, amit kézhez kap? Mert a gyerekenkénti 33.000 forint olyan összeg, amit nem hiszem,hogy megkapna.
Végigolvastam a jogi szöveget, de képtelen vagyok értelmezni. Segítenétek?
Ill. a munkatársáék is a második gyermeküket várják? Ugyanennyi pénzt kap. Ők mennyi adókedvezményt kaphatnak két gyerekre?
a családi adókedvezmény adóalapot csökkent, a tényleges kedvezmény tehát annak a 16%-a, így tehát fix összeg.
Ha három gyereketek lesz, akkor gyermekenként 206 250 Ft-al csökken az adóalap, ez nektek 3*33 000 Ft-ot jelent. Ezt mindenképp megkapjátok, mert ha valamit esetleg nem tud érvényesíteni az adóalapnál (mert nincs is ennyi adóalapja összesen) akkor még a járulékaira is átviszik a kedvezményt. De ez mind lényegtelen a kérdés szempontjából, meg fogjátok kapni :)
A két gyermek után egyenlőre csak 2*64 250 Ft jár gyermekenként, ami ténylegesen 10.000 Ft, jövőre fogják bevezetni a 78 125 Ft-os adó alapkedvezményt gyermekenként.
Hálásan köszönöm a választ. :) Nekem ez valahogy annyira mesebelinek tűnt, a 99.000 forint 3 gyerek után... Ezek szerint, akkor mégis megkapjuk, jól magyarázta a párom. :)
Nagyon szépen köszönöm még egyszer, ment a zöld kéz. :)
Ezt mindenképp megkapjátok, mert ha valamit esetleg nem tud érvényesíteni az adóalapnál (mert nincs is ennyi adóalapja összesen) akkor még a járulékaira is átviszik a kedvezményt.
Hát persze, királylány...
300ezer bruttónál veszi igénybe teljesen a kedvezmény. HA ennél kevesebb a bruttója, és 3 kedvezményezett gyerek van, akkor csak a 1,5% munkaerőpiaci hozzájárulást vonjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!