Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igényelheti e a Párom az...

Igényelheti e a Párom az adókedvezményt a Fiam után is?

Figyelt kérdés
Élettársi kapcsolatban élünk, már van egy Fiam, Akinek a Párom a Nevelőapukája és van egy közös Kislányunk. Ebben az esetben csak a Lányzó után igényelheti az adókedvezményt vagy a Fia után is, Akit ugye csak Ő is eltart velem.
2012. febr. 1. 11:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Egy ismerősünknél is ez a helyzet,de ott csak a sajátja után igényelhet.Úgy tudom házasságban már lehet igényelni.
2012. febr. 1. 11:11
 2/11 A kérdező kommentje:

Én is így hallottam, csak biztosra szeretném tudni.

Viszont, ha összeházasodunk, ugrik a gyermektartás úgy tudom.

2012. febr. 1. 11:14
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha összeházasodsz másik férfival, attól még nem ugrik a gyerektartás, mivel az apa köteles 18 éves koráig, vagy tovább támogatni a gyermekét.
2012. febr. 1. 11:19
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia! A családi adókedvezményt csak akkor igényelheti, ha házastársak vagytok és a kisfiad hozzátok van bejelentve, veletek él. A gyermektartás pedig jár ameddig a gyermek nappali tagozaton tanul. Ez biztos, nálunk is ez van. Sőt amennyiben házastársak vagytok a vér szerinti apa nem veheti igénybe a családi adókedvezményt és a gyermek után járó pótszabadságot sem.

Üdv: Betty

2012. febr. 1. 11:21
 5/11 A kérdező kommentje:

Betty-nek:

Bejelentve ugyanarra a címre vagyunk mind a négyen. Pont azért nem házasodtunk még össze, mert úgy tudtuk akkor nem jár a gyermektartás és az 18éves koráig ugye biztos jövedelem, míg az adókedvezmény kétséges ...

Ráadásul több is a gyermektartás havi 5-6 ezer ft-al.

2012. febr. 1. 11:26
 6/11 A kérdező kommentje:

ma 11:19-nek

Köszi szépen a választ. Bár nem a volt férjem fizeti, hanem a szülei, de ez mindegy. Nem voltak jók az infóim úgy látszik.

2012. febr. 1. 11:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Valóban jár a gyerektartás addig, amíg a gyerek nappali tagozaton tanul, függetlenül attól, hogy te újra férjhez mész, vagy sem. Én is újra férjhez mentem már 8 éve, mégis kapom a gyerektartást a 17 éves fiam után.
2012. febr. 1. 11:30
 8/11 A kérdező kommentje:
Tudtok esetleg erre való konkrét jogszabályt vagy valamit, amire hivatkozhatok, vagy utána nézhetek 1000%-ra, ha netán tudomására jut a volt férjemnek, vagy a szüleinek, mert ők fizetik helyette a gyermektartást.
2012. febr. 1. 11:54
 9/11 A kérdező kommentje:

ma 11:30- nak

Köszönöm, ez is csak megerősítés! :)

2012. febr. 1. 11:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Elváltam. Van 2 lányom. Rájuk kapom a gyerektartást. Újra férjhez mentem. Az új férjem igényeli az előző házasságomból született gyerekek után is az adókedvezményt. Most várjuk a közös babát és már rá is jár adókedvezmény. A vér szerinti apa köteles gyermektartást fizetni 18 éves korig némely esetben főiskola és egyetem alatt is. Akkor nem kell neki fizetni ha a gyerekekről bíróság előtt lemond.Ha nem mond le akkor fizet.
2012. febr. 2. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!