Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora baj, ha szinte meg...

Mekkora baj, ha szinte meg sincs illetve, nincs havi?

Figyelt kérdés

Két gyerkőcöt szültem, többet abszolút nem szeretnék. Ha lehetne, akkor elköttetem volna magam a második szülés után, de ez csak három gyerek után "jár", aki szeretnék illetve, szép összegért magán kórházban megcsinálják.

Írattam fogamzásgátlót (újra) a nőgyógyásszal. Előtte természetesen kivizsgált (uh, vérvétel, stb) és így írta fel a Lindinette 20-at, amit egyébként a gyerekeink előtt is szedtem már 3 évig.

Soha nem volt problémám a havival. Azon kívül, hogy meg se éreztem, pontosan 28-30 napra jött meg. Rendesen 3-5 napig volt meg. Elején erős vérzéssel, majd a napok múlásával gyengült.

Most jelenleg mióta szültem, azóta a ciklusom 30 és 49 nap között mozog, változó, hogy mikor jön meg. Illetve, "jön meg", mert konkrétan most már első és második nap van kb. 3-5 barna "folt" és ennyi.

Persze, ez a f.gátló mellékhatása is lehet, de az orvos tegnap azt mondta, hogy ha nem akarok több gyereket amúgy sem, akkor örüljek neki, hogy elmarad/elmaradozik. Van, akinél előbb (én 28 éves vagyok), van, akinél ez később jelentkezik (40-50 éves korban).

Jó, értem én, hogy frankó így az élet, de ez nem probléma, hogy abszolút nincs havi vérzésem?

Ezen kívül, a f.gátlót még azért szerettem volna (és azért is javasolta a doki), hogy beálljon a ciklusom legalább 28-32 naposra.

Ehelyett már a 6. hónapot kezdem el és még mindig össze vissza "jön meg".

A ciklus.hu oldalon vezetem, hogy kb. mikor próbálkozik a szervezetem, de egyáltalán nem állt még be.

Volt 2 olyan ciklusom egymás után, amikor 28 napra jött meg. Reménykedtem, hogy most már minden oké lesz, de utána megint össze-vissza van és azóta van ez a épp hogy megjön kategória, azaz a barnázás.

Most vasárnap kellene megjönnie papíron. Ma vagyok jelenleg a 33. cn napon.

Szerintetek valóban "örüljek", hogy innentől nem kell hatalmas összegeket költenem tamponra és tisztasági betétre (kb. ilyen stílusban közölte az SZTK-s doki tegnap az álláspontját) vagy azért ez így az én koromban a "nem normális" kategória és küzdjek a havimért?

Terhes egyébként nem vagyok. Minden ilyen érdekes barnázásnál ellövök legalább 2-3 tesztet és az összes negatív. Konkrétan szerintem lassan bedilizek attól, hogy nehogy terhes legyek. :D

2015. máj. 22. 12:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Két gyereket szltem, előtte 3 évig szedtem a Lindynette20at, szülések után mikor nem szoptattam felirattam újra, azt írod,hogy össze-vissza jön meg és 30-49 nap között valamikor, tehát a 21nap után nem a 7napos szünetben hanem később mikor újra elkezdted szedni? Mert ha így van akkor nem jelentkezik a megvonásos vérzés a szünetben hanem pecsételő vérzés,barnázás jelentkezik a gyógyszer szedése közben (ami normális lenne) . Viszont nekem amikor nem jött meg a gyógyszermentes héten elmentem az orvoshoz aki azt mondta,hogy addig ne kezdjem el az új levéllel amíg meg nem jön, ha megjött akkor az első vérzéses napon kezdjem el. Így nekem ebből nem volt gond!

Van korai klimax de szerintem nálad nem ez van!

2015. máj. 22. 12:57
 2/15 A kérdező kommentje:

Vérzés első napján elkezdtem szedni a legelső levélt, ahogy írták.

Utána megjött 32. napra. Utána volt ugye a 7 nap szünet, amiből 5 napig megvolt normálisan.

Amikor letelt a 7 nap, elkezdtem szedni a következő levelet, aminél a 28. napra jött meg. Megint egy hét szünet, majd 3. levél. Újra 7 nap szünet, majd jött a 4. levél. Viszont a 4. levél után már nem 28. napra jött meg, hanem teljesen kitolódott. Amikor végre "hajlandó volt" megjönni, kimaradt ugye az 1 hét vérzési idő, amiben már nem jött meg normálisan, csak pecsételő, barnázás volt. Amikor letelt a 7. nap, jött a következő levél.

És, ez azóta így megy, hogy "csúszik", tehát össze-vissza jön meg.

Most azon gondolkodom, hogy innentől a 28. nap után hagyjak egy hét szünetet, amikor normálisan meg kellene jönnie és az egy hét szünet után kezdjem el szedni a következő levelet?

Vagy várjam ki mindig, hogy mikor jön meg?

A második szülésem után az első egy évben volt olyan, hogy megjött rendesen 3 hónapig (28-26 nap között), majd a következő ciklus már 52 napnál tartott, amikor megjött.

2015. máj. 22. 13:08
 3/15 anonim ***** válasza:
Milyen orvos az, aki azt mondja egy 28 éves nőnek, hogy örüljön, hogy nincs havi vérzése, mert úgysem akar több gyereket? Az egészséggel mi van? Nem, ez nem normális dolog, ahogy az orvosod sem ép. Szerintem válts orvost és vizsgáltasd ki magad rendesen, mert számtalan (akár komoly) oka lehet annak, hogy elmarad a havid. Ezzel nem szabad játszani, állati fiatal vagy még, és ha valami nem elhanyagolható apróság, hanem akár életminőséget befolyásoló betegség? Nem lehet és nem is szabad ezt ilyen lazán venni! N31
2015. máj. 22. 13:09
 4/15 anonim ***** válasza:
Ha 32napra jött meg akkor tehát nem jött meg a gyógyszermentes szünetben,mert 21szem+7nap szünet az 28! Akkor már elkezdted az új levéllel mire megjött, így normális a barnázás. Kérdezd meg az orvost , vele 3szor fordult elő az évek alatt h nem jött meg a 7napos szünetben, és nem egy hetet kellett rá várnom hanem egy hónapot, abban a hónapban teljesen kimaradt, mind a 3szor voltam orvosnál,és mindig azt mondta amíg nem jön meg nem szabad elkezdeni az úk levéllel.
2015. máj. 22. 13:12
 5/15 anonim ***** válasza:

"Utána megjött 32. napra. Utána volt ugye a 7 nap szünet, amiből 5 napig megvolt normálisan.

Amikor letelt a 7 nap, elkezdtem szedni a következő levelet, aminél a 28. napra jött meg. Megint egy hét szünet, majd 3. levél. Újra 7 nap szünet, majd jött a 4. levél."

Hogy a fenébe szeded te azt a gyógyszert?

Jól értem vagy csak nem tudsz írni?

Megvárod, míg "megjön" és csak azután kezded el mindig a következő levelet????

2015. máj. 22. 14:21
 6/15 anonim ***** válasza:

Először is, sürgősen cserélj orvost, aki szerint normális, hogy 28 évesen nem jön meg, vagy csak hébe-hóba, az kontár.

Másodszor, szerintem az a legnagyobb gond, hogy rosszul szeded a fogamzásgátlót. Jól értem, hogy addig szeded folyamatosan, amíg meg nem jön, aztán tartasz egy hét szünetet? Lindy 20-nál beszeded a 21 szemet, majd 7 nap szünet, nem várod meg a szünettel, míg megjön. Miért is jönne meg, amíg szeded a gyógyszert? Így nem csoda, ha teljes káosz van.

Ha félreértettelek, akkor elnézésed kérem.

2015. máj. 22. 14:22
 7/15 A kérdező kommentje:

Na, akkor leírom egyszerűbben:

Elkezdem szedni a f.gátlót, majd amikor beszedtem az egy levélen található összes szemet, jön elvileg az a 7 nap, amikor meg kell jönnie.

Akkor kezdem el beszedni a következő levelet, amikor a havimnak vége.

Mivel össze-vissza jön meg (nem 28 napra), akkor nyilván kivárom, hogy megjöjjön - akár pl. 32.napra is - és ehhez képest a 7. nap után kezdem el a következő levelet.

Sehol nem írtam azt, hogy nem várom meg, hogy megjöjjön.

Azt kérdeztem, hogy ugyan így várjak akár heteket - hónapokat is a 21 gyógyszer bevétele után, amíg megjön, vagy a 21+7 nap után (ha meg se jön) kezdjek-e bele új levélbe?

Az orvos egyébként SZTK-s, nem az orvosom.

Nyilván keresek majd egy normális orvost, csak érdekel más nők tapasztalata, véleménye az adott témában.

Egyébként, ha a genetikát nézem, akkor a családban ez teljesen "normális" eset.

Nővérem, anyukám, nagymamám és dédmamám is 28-35 éves kora között kezdett ilyet tapasztalni.

Nálunk pl. a csontritkulás is genetikai eredetű, mint ahogy a kóros őszülés és érmeszesedés. Utóbbit szerencsére én talán nem örököltem. Nővérem már 25 éves korában kezelésre járt. De ze lényegtelen is.

2015. máj. 22. 14:31
 8/15 anonim ***** válasza:
Nem jól szeded, ne azt nézd,hogy mikor van vége a havidnak (ha egy napra esik amúgy is az más). beszeded a 21szemet tartasz 7 nap szünetet, ha a szünetben jelentkezik a megvonásos vérzés (bármelyik napon) (nekem az 5iken szokott.)akkor a 8ik napon kezdheted az új levéllel. Ha nem jelentkezik a megvonásos vérzés nem kezdheted el az új levéllel hanem el kell menni az orvoshoz hogy mit mond. Ha elkezded újra szedni akkor abban a hónapban jelentkezhet barnázás, pecsételés.
2015. máj. 22. 14:47
 9/15 anonim ***** válasza:
63%

Nem jól szeded.

Így ne is várd, hogy rendesen "beálljon".

21 szemet beszedsz, tartasz 7 nap szünetet, majd a 8. napon AKKOR is el kell kezdened a következő levelet, ha még meg se jött és akkor is ha még tart a vérzésed!!!

Ahogy te csinálod úgy egyrészt NEM IS VÉD, másrészt jól bekavarsz vele a szervezetednek.

2015. máj. 22. 14:57
 10/15 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm!
2015. máj. 22. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!